ÁLHÍREK – lapszemle

Megosztom

Zalán György

Kénytelen vagyok csupa nagybetűvel szedni az első szót, mivel sok esetben csak ez különböztetné meg egy tényleges lapszemlétől.

Most hírforrásokat nem jelölök meg külön, ezek a hírek bármelyik győziketévében (M1, M2, Duna, TV2, Hír, Prime stb.) bemondásra kerülhetnének a kétperces hírekben.

*

– Parragh László szokásához híven a szakiskolák átalakítását javasolja a kormánynak.

Véleménye szerint minden szakiskolát egy évfolyamosra kell szűkíteni, a tantermi oktatásra nincsen szükség, a létszám egyik felét csákányozásra, a másikat csilletolásra kell képezni.

Ez a fajta átalakítás egyúttal enyhítené a tanárhiányt is, mert az így felszabadult testneveléstanárok taníthatnák a gimnáziumokban a kémiát meg a fizikát.

– Javaslat még, hogy a falusi iskolákba a nebulók szánkóval mehetnek csak, de azt le kell adni a pedellusnak.

*

– Semjén Zsolt előterjesztett egy törvényjavaslatot, a keleti vallásokból át kell venni és beépíteni a kereszténység tanai közé a reinkarnációt. A törvényjavaslat másik része pedig ezt kötelezővé tenné a rendszerváltás óta éhenhalt bányászoknak.

– Természetesen salátatörvényről van szó, ezentúl házasságkötéskor az egybehangzó „igen” helyett a „Jószerencsét!” -felkiáltás lesz a kötelező.

– Bányászok esetében lehetséges lesz az egyneműek házassága is, mindegy, csak szaporodjanak!

*

– Aki télen egy esetleges hóesés alkalmával gyerekeivel hóembert készítene, vigyázzon, ha a szemeit széndarabkákból csinálná, komoly bírságra számíthat! – Megjegyzés: Ha az orrát meg sárgarépából készítené, akkor szimplán hülye.

*

Karácsonykor a faárusok egyenesre húzott szögesdrótot árulhatnak csak, a szögekre aggatott wunderbaukkal. Az így felszabadult fenyőállományt a mátrai erőműbe kell szállítani. A szállítás közben lehullott tűlevelek miatt levonásra számíthatnak!

*

– Kövér László a jövőben megbünteti azokat az ellenzéki képviselőket, akik a parlamentben fapofát vágnak. Kiszivárgott, hogy tervei között szerepel az ellenzék szénné alázása, aztán vitethetné az egész bagázst a Mátrába.

A vékonydongájúak átmenetileg fellélegezhetnek, alig van bennük kalória, egyelőre több lenne velük a meló, mint a fűtőérték. Persze eljöhet az idő, amikor ők is rentábilissá válnak.

*

– Akinek csak kevés szociális tűzifa jut, lízingelhet kétágú alumíniumlétrát. A legnehezebb rönköt nem tüzelheti el, viszont a létrán oda-visszacipelve sok meleget ad.

*

– A minket mindentől és mindenkitől – sajnos saját magától nem – megvédő miniszterelnök nagyon jó tanácsot adott. Akinek nincs elég pénze a rezsire, az keressen többet!

Megjegyzés: – Nagyon hálás vagyok az ötletért! Ez eszembe se jutott! Rögtön elkezdtem keresni, kiforgattam a fiókokat, még az ágyneműtartót is feldúltam, semmi… Van még tanács? Mert nekem lenne!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük