Lemondott a Fővárosi Vízmű vezére

Megosztom

Arold Péter 

Biztos vannak nálam okosabb emberek, akik elmagyarázzák, hogy ha egy Fővárosi cég első embere 1.6 milliárd negatívot produkált és jövőre 18 milliárdot! prognosztizál, miért mondhat le minden következmény nélkül? Ráadásul, még meg is köszönik a munkáját? A végén megírom.

Bár nem volt napirenden, szóba került a Fővárosi Vízművek gazdálkodása is: Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere kérdezett rá a cég gazdasági helyzetére.

Borbély azt mondta, hogy a Fővárosi Vízművek az idén 1,6 milliárdos veszteséggel számolt, jövőre 18 milliárd forintos veszteséget jósolnak a szakmai alapon készített üzleti tervben.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes erre reagálva elmondta, hogy kérték a vállalat üzleti tervének módosítását, de szerinte csőd nem fenyeget.

Itt említette meg röviden Karácsony Gergely, hogy a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója, Keszler Ferenc benyújtotta lemondását. A főpolgármester elmondta: nagyon sajnálja a döntést, majd megköszönte a cégvezető eddigi munkáját.

Na most írom meg:

Az ivóvízdíj fogyasztói árát 2009-es árszínvonalon befagyasztották, a bérek költsége megduplázódott, a víz kitermeléséhez és szállításához szükséges energia díja az egekbe szökött, a kormány pedig a fizetendő közműadót négy és félszeresére emelte.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerint mindez a rendkívüli veszteség felhalmozása mellett azt is eredményezte, hogy az elmaradt fejlesztések és karbantartások miatt több ezer milliárd forint adósság keletkezett országszerte a föld alatti közműhálózaton.

Konklúzió, vagy inkább kérdés.

Vajon mennyire játszott szerepet a kormány gazdasági döntéssorozata abban, hogy nem tudtak „kievickélni a vízből”? És ha igen, akkor a vezér lemondása mennyire jogos?

Van véleményed?

Itt megírhatod

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük