Szellem szűrőbuszok

Megosztom

Hadházy Ákos szokásos felderítői bejárása közben érdekes történetre bukkant rá. Történetesen, a Müller Ceciliáék 1.7 milliárdos EU-s támogatást vettek fel olyan szűrőbuszokért, amik alkalmatlanok a feladatok ellátására.

A független képviselő Facebook oldalán számolt be a végeredményről, fotókkal alátámasztva.

Egy hirdetés szerint Dunaújvárosban szeptember 3-ig mobil emlőszűrő buszon zajlik a szűrés, de ennek csak hűlt helyét találtam. Egyre furcsább azoknak a szellembuszoknak a története, amelyeket 1.7 milliárd EU-s támogatásból vettek Müller Cecíliáék. A mobil emlőszűrésre szánt buszokat egy óbudai buszparkoló eldugott sarkában letárolva találtam meg. A belsős információk szerint a méregdrága járművek nem alkalmasak arra, amire vették őket, a készülék áramellátása a legnagyobb probléma.

Nagy nehezen Müller Cecília is kénytelen volt elismerni, hogy az 1.7 milliárdot kidobták az ablakon és a buszokat nem használják. Igaz, okként nem a műszaki alkalmatlanságot jelölte meg, hanem egy nagyon furcsa indokot. Szerinte a próbaüzem alatt csak a kiértesített asszonyok fele ment el a vizsgálatra, ezért inkább hagyták a fenébe az egészet! (Ez annyira bizarr érvelés, hogy a levelet itt is csatolom, de korábban itt írtam róla:

Ezután meglepődve láttam a hirdetést, hogy Dunaújvárosban elvileg mégis dolgozott a busz és meg is hosszabbították szeptember 3-ig az akciót. Ezzel “csak” két baj van. Ha tényleg dolgozott Dunaújvárosban, akkor valószínűleg azért ott, mert ott tud olyan áramot vételezni, ami az áramellátáshoz szükséges (mivel a saját áramellátása nem megoldott). Ezzel az a baj, hogy így pont a lényeg vész el: a mobil buszok lényege pont az lenne, hogy kis falvakba vigye el a szűrés lényegét.

A második baj, hogy a meghirdetés ellenére én nem találtam ott buszt. Először július végén kerestem, akkor fel is hívtam a megadott telefonszámot. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a busz éppen Komárom megyében van és utána két hét szabadságra megy. Néhány napja aztán megint voltam Dunaújvárosban, de buszt akkor sem találtam.

Ha esetleg mégis megjelenik az áramvételezést lehetővé tevő helyszínen, akkor is világos, hogy mi történik. Müllerék rájöttek, hogy ha bevallják, hogy a buszokat nem használják (bevallották!), akkor a pénzt vissza kell fizetni, akkor pedig konkrétan realizálódik is 1.7 milliárd kár. Nagyon úgy tűnik, hogy inkább egy alibi működtetés mellett dönthettek. Patyomkin mobil emlőszűrés- hungarikum.

Bejegyzés megtekintése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük