Kik a trollok?

Miről ismered meg a trollokat?

Megosztom

Péter Arold

Naponta jön velünk szembe a közösségi csoportokban egy nagyobb hozzászólási aránnyal rendelkező bejegyzések hozzászólásaként olyan szöveg, aminek semmi köze az alaptartalomhoz. Kik ezek a személyek, és miért teszik ezt?

A „troll” kifejezés a közösségi média és internetes fórumok kontextusában olyan személyekre utal, akik provokatív, zavaró vagy offenzív hozzászólásokat tesznek, gyakran azért, hogy vitát gerjesszenek, másokat felidegesítsenek vagy zavarba hozzanak. Trollok célja gyakran a figyelemfelkeltés, a konfliktusok generálása vagy egyszerűen mások bosszantása. Ezek a személyek általában nem érdeklődnek az értelmes vagy konstruktív párbeszédek iránt.

Troll tevékenység jellemzői:

  1. Provokáció: Szándékosan provokatív vagy sértő hozzászólásokat tesznek.
  2. Konfliktus: Céljuk gyakran az, hogy vita vagy veszekedés alakuljon ki.
  3. Figyelem: Szeretik a figyelmet és gyakran a reakciókra várnak.
  4. Off-topic hozzászólások: Gyakran tárgytól eltérő vagy relevánsnak nem mondható hozzászólásokkal próbálják eltéríteni a beszélgetést.

A közösségi média csoportokban és fórumokon a trollok gyakran problémát jelentenek, mivel tevékenységük zavarhatja a konstruktív párbeszédet, és negatívan befolyásolhatja a közösségi hangulatot. Sok online platformon és közösségben szabályok és irányelvek vannak érvényben a trollkodás elleni fellépés érdekében.

Íme a himnuszuk


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük