Vélemények — 2022.07.29. at 11:39

A vízkorlátozásról józan paraszti ésszel

Arold Péter

Tegnap olvastam egy cikket a szilvásváradi Állami Ménesgazdasággal kapcsolatban, melyben azt írja a cikk szerzője, hogy

A vízszolgáltató a locsolás mellőzésére kért mindenkit Szilvásváradon a hőségriasztás idején, ennek ellenére az Állami Ménesgazdaság Lipicai Lovasközpontjában órákon át öntözték a pálya homokos talaját.

Időm egy részét vidéken töltöm, a kertben van ásott kút ami most sajnos kiszáradt, csak a legalján tükröződik egy kis víz. A polgármesterünk felkérte a falu népét, hogy a vízzel csínyán bánjunk, hogy jusson mindenkinek.

A vezetékes vizet nem használva – mindig is a kútból vételeztük ha a kert igényelte azt – a fű kiszáradt, a virágok lekókadtak. Ha mégis a kerti csapot kinyitva kiengedek 5-10 liternyi vizet, mert éppen szükség van rá az ablakban díszelgő cserepes virágoknak, vagy a madarak vizes tálkájába szánom, lelkiismeret furdalásom támadt.

Azt hiszem mától kezdve nem fog. Amikor egy állami cég, egy állami vízmű felkérésére sem tesz eleget, mert a lovaspályája az fontosabb, nekem hülye szabály követő állampolgárnak miért legyen lelkiismeret furdalásom?

És tudjátok mi a szép? Akkor sem visz rá a lelkem, hogy locsolgassak, mint a töketlen…

Szikratávíró A pokol kapujában

 • Egy éjszaka alatt 84 792 000 Ft-al emelkedett az éves távhődíj a Marczibányi Téri Művelődési Központban
  by szikrataviro on 2022.10.02. at 15:28

  Őrsi Gergely A péntek éjjel megjelent Magyar Közlönyből értesülhettünk arról, hogy szombattól, vagyis mától mennyit kell fizetniük az önkormányzati intézményeknek a távhőszolgáltatásért. A rendeletmódosítás az önkormányzati intézményeink közül a II. kerületben közvetlenül a Marczibányi Téri Művelődési Központot érinti. Eddig átlagosan havi bruttó 1,3 millió forint volt a távhődíj, éves szinten A Egy éjszaka alatt 84 792 000 Ft-al emelkedett az éves távhődíj a Marczibányi Téri Művelődési Központban bejegyzés először Szikratávíró-én jelent meg.

 • A hírgyártó Habony Óbudáról jegyzetelgetett
  by szikrataviro on 2022.09.06. at 21:21

  Megtévesztő a Fidesz-barát sajtóba több ezer hírt szállító „nemzetközi hírügynökség” tevékenysége – írja az atlatszo.hu A KESMA médiamonstrum, a nemhivatalos miniszterelnöki főtanácsadó Habony Árpád, és a honvédelmi miniszter Szalay-Bobrovniczky Kristóf érdekeltségébe tartozó V4NA “hírügynökség” szerkesztősége az Átlátszó több, egymástól független forrásból származó információi szerint nem Londonban, hanem Óbudán üzemelt. A A A hírgyártó Habony Óbudáról jegyzetelgetett bejegyzés először Szikratávíró-én jelent meg.

 • Már az AliExpressen is kapható
  by szikrataviro on 2022.08.17. at 18:19

  Pár ezer dollárért rendelhető az AliExpressről az a robotkutya, amit az oroszok által megrendezett éves haditechnikai fórumon, az Armiján mutattak be hétfőn – írja hvg.hu Ezt követően a portál bemutatta, hogy a kérdéses robotkutya pár ezer dollárért simán megrendelhető az AliExpressről, az orosz fejlesztők mindössze annyit tettek hozzá az összképhez, A Már az AliExpressen is kapható bejegyzés először Szikratávíró-én jelent meg.

 • Post Title
  by szikrataviro on 2022.08.14. at 13:12

  Arold Péter A Jobbik követeli, hogy Jakab Péter adja vissza a mandátumát, „felszólítják Jakab Pétert, hogy a Jobbik közösségétől kapott listahelyért járó mandátumot azonnali hatállyal adja vissza annak a közösségnek, amely egykoron benne látta a reményt, hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségünknek” Mint A bejegyzés először Szikratávíró-én jelent meg.

 • Ez be fog baszni emberek
  by Arold Péter on 2022.07.30. at 16:54

  Évtizedek óta sejthető volt, hogy Putyin nem ül meg a valagán. Amióta ő ül a lovon, azóta Európa a bombán. Folyamatosan terelt, altatott, békésen szunyókált, lovagolt, pecázott, medvével bunyózott. Várt. Míg nem érezte magát elég erősnek ahhoz, hogy kilépjen Moszkva melletti dácsájából és a kezébe vegye a távcsöves Dragunov fegyverét, A Ez be fog baszni emberek bejegyzés először Szikratávíró-én jelent meg.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x