Parancsba adott vegzálás

Megosztom

Közvetlen utasításban adták ki a Fejér megyei rendőröknek, hogy állítsák meg és igazoltassák a Momentum plakátautójában utazókat. Erről Hadházy Ákos is beszámolt Facebook oldalán.

Mint ismert, a Momentum pár napja plakátautót küldött Felcsútra és környékére, Orbán Viktor miniszterelnök házánál is járt, a plakáton pedig a megszorításokra hívták fel a figyelmet és Orbánt tették felelőssé, hogy „egyre kevesebb az emberek pénze”.

Hadházy Ákos 

Amikor valaki felszerel rendőrnek, esküt kellett tennie, amelyben egyebek mellett azt fogadja meg, hogy „az állampolgári jogok érvényesítését“ tartja szem előtt, illetve „a nép érdekeinek megfelelően“ jár el. Veigl Ágnes r. őrnagy, illetve a felettese, aki neki parancsot adott, megszegte ezt az esküt.

Törvénytelen módon, zaklatásként alkalmazott igazoltatással akarja akadályozni a véleménynyilvánítás jogának gyakorlását, bármiféle szabálysértés hiányában is intézkedésre utasítja a szolgálatot teljesítő rendőröket. Teszi mindezt azért, hogy a magyar nép érdekeivel egyértelműen ellentétes politikát folytató kormányt védje. Szégyen.

Szerencsére vannak még a testületben olyanok, akik értik mi a baj ezzel. Köszönöm nekik!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük