150 ezer? „A k.rva anyját de tényleg!”

Megosztom

Hadházy Ákos, független ogy.-i képviselő szinte naponta hordja az aktuális szennyest, no nem a mosodába, hanem inkább nekünk, választoknak. Azoknak, akik látnak és azoknak, akik nem akarnak látni. Nem baj. Azért mi rendszeresen mutatjuk.

Most éppen a milliárdos honvédelmi miniszter testvére áhítozott a zsírosabb állásra, ezért szolt is a tesónak. Ez lett belőle.

Írta – Hadházy Ákos és az élet

„A k.rva anyját de tényleg!”

– a hozzám eljutott e-mail szerint ezzel reagált beosztottainak Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkárocska arra a hírre, hogy a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára egy rongyos 150 ezres fizetéssel járó igazgatósági tagságot ajánlott fel neki a Posta-csoportba tartozó, a kínai eredetű küldemények e-kereskedelmi logisztikájával foglalkozó European Chinese Supply Chain Zrt-nél (mert ezek szerint ilyen is van ám, ha nem tudta volna- én sem tudtam).

Ezután a honvédelmi miniszter testvére inkább a Nemzeti Filmintézet igazgatóságába repítette magát, havi 450 ezerért.

A zavarba ejtő e-mailek forrása szerint ez történt a helyettes államtitkárocskával:

„Delegálási javaslat igazgatósági tisztségbe – ezzel a tárggyal küldött Szalay-Bobrovniczky Vince által írt emailekben az történt, hogy a testvére, a honvédelmi miniszter megkérte Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, hogy adjon a testvérének egy jól fizető, zsíros tagságot.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, Dr. Túri Anikó megküldte a delegálási javaslatot Szalay-Bobrovniczky Vincének, aki a 150.000 Ft-tal nem volt megelégedve, így azt visszautasította, majd továbbította az ügyintézőjének, Pántos Tamásnak és a helyettes államtitkári titkárságot vezető Barlayné Körössy Évának azzal, hogy a k.rva anyját a közigazgatási államtitkár asszonynak.

Államtitkár asszony nyilván erről nem tud a másik minisztériumban, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter pedig ezt követően újabb jelzést tett Nagy Márton miniszter felé, hogy nem egy ilyen összegű tagságra gondolt sem ő, sem a testvére. Ennek hatására augusztus 28. napjától delegálták igazgatósági tagnak a Nemzeti Filmintézethez. A vállalat honlapján szereplő adatok szerint havi 450 ezer forintért… “

Szép betekintés ez abba, hogy Magyarországon így történik a felügyelő bizottsági és igazgatósági posztok elosztása. Nem mellesleg: az ügy amúgy befolyással üzérkedés gyanúját kelti, de azt meg már százszor láttuk, hogy Magyarországon hogyan dolgozik az ügyészség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük