A Felcsúti Velence

Megosztom

Hadházy Ákos

ÓRÁNKÉNT 3000 FORINTÉRT(!) lehet csónakot, 4000 (!) forintért pedig kenut bérelni a felcsúti pocsolyán.

(A mini szigetre átvezető giccses hidacskáról és kilátóról elnevezett Hattyúk taván) Ennyiért főszezonban is lehetett volna a Balatonon kölcsönözni. Így az ország egyik legdrágább csónakázó tavát sikerült meglátogatnunk a 2.3 milliárd adófizetői és EU-s pénzből épített, de a Gázos által üzemeltetett Tó Étterem és ÉLMÉNYKÖZPONT területén.

Mondjuk csónakázni sem csónakázott ott a kutya sem, és az étteremben sem volt egy lélek sem, pedig a hosszú hétvége szombatján jártunk ott, miután az aktivistákból álló túracsoporttal meglátogattuk Orbánék golf klubját és hatvanpusztai luxus birtokukat. (https://fb.watch/nS5yE4xtzv/). Persze a kisvonaton sem utazik senki.

Az egészen vicces volt, hogy miután megérkeztünk és megszemléltük a bizarr étlapot (erről korábban a 444 már megemlékezett:), gyorsan kitettek egy „zártkörű rendezvény” táblát a többek között RÁNTOTT CIGÁNYPECSENYÉT (4000 ft) tartalmazó étlap fölé.

Úgy tűnik, Orbánnak valami újat kell kitalálnia, hogy felfuttassa kisfaluja idegenforgalmát… A sehova nem vezető kisvasút, a zsebkendőnyi csónakázó pocsolya, a rántott cigánypecsenye egyelőre nem elég erős turistamágnes Pedig higgyék el, pár kilométerrel odébb csodákat látnak, ha megnézik a Tiborz-Mészáros golf klubbot és a hatvanpusztai „majorságot”

Egy jó hír a végére: lehet, hogy Orbán a lelke mélyén érzi, hogy ez egy kicsit ciki. Ugyanis az ÉLMÉNYKÖZPONT házirendje szerint csak engedéllyel szabadott volna fotózni, mint a laktanyák környékén régen. Hát, megszegtük.

A drón fotó Németh Dániel munkája.

A 444 itt elemezte az étlapot: https://444.hu/…/a-10-legviccesebb-dolog-meszaros…


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük