Legyenek élhetőek a közterek

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy partnereivel szoros együttműködésben élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit, ezért egy év után újra a Déli pályaudvar és környékén tartott köztisztasági és közrendvédelmi akciót. Legközelebb, augusztus 4-én a Szentlélek tér kerül sorra.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazhassanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat, ezért 2021-ben köztisztasági és közrendvédelmi akciót indított. A hagyománnyá váló, kedvező fogadtatású kezdeményezés helyszíne ez alkalommal a Déli pályaudvar és környéke volt, ahol legutóbb tavaly júliusban tartott a BKK ilyen akciót.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV és a MÁV munkatársai kézi és gépi erővel július 20-án, szerda éjszaka, majd 21-én, csütörtök hajnalban kitakarították a pályaudvar aluljárószintjét, a kerengő területét és a lépcsőfeljárót.

Köztisztasági akció a Déli pályaudvarnál.

Jelentős szerep jutott még a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amely a Déli pályaudvaron és környékén állandó rendőri jelenlétet biztosít. A rendőrökhöz bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Részt vett az összehangolt akcióban a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, ahogyan a kezdeményezést segítették az I. kerület közterület-felügyelői, valamint a Menhely Alapítvány munkatársai is.

Köztisztasági akció a Déli pályaudvarnál.

A BKK fontosnak tartja, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését tervezi. A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampányban legközelebb a Szentlélek tér (augusztus 4.), majd az Örs vezér tere (augusztus 18.) kerülhet sorra, utóbbi helyszínen 2021 márciusában volt köztisztasági és közbiztonsági akció.

Köztisztasági akció a Déli pályaudvarnál.

A Déli pályaudvarnál tartott köztisztasági és közrendvédelmi akcióban részt vett:

• a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,

• a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,

• a MÁV Zrt.,

• a BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság,

 a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság,

• a Budavári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Iroda,

• a Menhely Alapítvány,

• a BKV Zrt.,

 a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

A cikket a rendelkezésünkre bocsátotta a bkk.hu

Hegyvidéki magazin A Hegyvidék közéleti magazinja

 • Tovább javul a Hegyvidék közlekedése
  by krisztinavaros on 2023.01.05. at 19:16

  A tanítási rendhez igazodik a téli szünet végétől a fogaskerekűt pótló járat menetrendje, valamint csúcsidőben előzetes igénybejelentés nélkül is elindulnak az alsó szakaszon közlekedő pótlóbuszok. Változik a 105-ös busz menetrendje is: január második hetétől sűrűbben jár napközben a busz. A munkakezdéshez és a tanítási rendhez illeszkedően reggel csúcsidőben, 6 óra

 • Adománygyűjtés az Anna-réti kápolnáért
  by krisztinavaros on 2023.01.04. at 12:31

  Civil közösségek és egyházi képviselők immár nyolcvan éve szorgalmazzák, hogy épüljön meg a „Szűz Mária, a Világ Királynője Engesztelő Kápolna” az Anna-réten, amely célra a főváros területet adományozott az egyháznak az Anna-rét mellett. Az építkezés 1944 decemberében megkezdődött, azonban a szovjet csapatok érkezése miatt leállt, az építőanyag eltűnt. A háború

 • Téli pihenőre megy a fogaskerekű az energia- és gazdasági válság miatt
  by krisztinavaros on 2022.11.11. at 19:45

  Az ideiglenes üzemszünet a tervezett tavaszi pályafelújítás végéig tart, és ennek köszönhetően több mint 120 millió forintot spórol Budapest közösségi közlekedése, emellett a szakemberek a kötelező karbantartást is elvégezhetik a járműveken – tájékoztatta portálunkat a BKK. A járat helyett a kibővített menetrend szerint közlekedő 21-es, 21A, 212-es, 212A, 212B és 221-es

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments