Budapest — 2022.07.28. at 11:27

Legyenek élhetőek a közterek

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy partnereivel szoros együttműködésben élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit, ezért egy év után újra a Déli pályaudvar és környékén tartott köztisztasági és közrendvédelmi akciót. Legközelebb, augusztus 4-én a Szentlélek tér kerül sorra.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazhassanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat, ezért 2021-ben köztisztasági és közrendvédelmi akciót indított. A hagyománnyá váló, kedvező fogadtatású kezdeményezés helyszíne ez alkalommal a Déli pályaudvar és környéke volt, ahol legutóbb tavaly júliusban tartott a BKK ilyen akciót.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV és a MÁV munkatársai kézi és gépi erővel július 20-án, szerda éjszaka, majd 21-én, csütörtök hajnalban kitakarították a pályaudvar aluljárószintjét, a kerengő területét és a lépcsőfeljárót.

Köztisztasági akció a Déli pályaudvarnál.

Jelentős szerep jutott még a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amely a Déli pályaudvaron és környékén állandó rendőri jelenlétet biztosít. A rendőrökhöz bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Részt vett az összehangolt akcióban a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, ahogyan a kezdeményezést segítették az I. kerület közterület-felügyelői, valamint a Menhely Alapítvány munkatársai is.

Köztisztasági akció a Déli pályaudvarnál.

A BKK fontosnak tartja, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését tervezi. A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampányban legközelebb a Szentlélek tér (augusztus 4.), majd az Örs vezér tere (augusztus 18.) kerülhet sorra, utóbbi helyszínen 2021 márciusában volt köztisztasági és közbiztonsági akció.

Köztisztasági akció a Déli pályaudvarnál.

A Déli pályaudvarnál tartott köztisztasági és közrendvédelmi akcióban részt vett:

• a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,

• a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,

• a MÁV Zrt.,

• a BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság,

 a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság,

• a Budavári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Iroda,

• a Menhely Alapítvány,

• a BKV Zrt.,

 a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

A cikket a rendelkezésünkre bocsátotta a bkk.hu

Hegyvidéki magazin A Hegyvidék közéleti magazinja

 • A 10. Színházi Szemlével zárta 2022-es évadát a Városmajori Szabadtéri Színpad
  by krisztinavaros on 2022.09.20. at 11:59

  A centenáriumát ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad 2022-es évada az ünneplésről szólt. Közel négy hónap alatt a rendkívül színvonalas szezon több mint 80 különböző, izgalmas programja: nagyszabású operettbemutató; látványos tánc- és színházi előadások; klasszikus, könnyűzenei és crossover koncertek; gyerekkoncertek és egyéb különleges rendezvények idén közel 40 ezer nézőt vonzottak Budapest patinás

 • Játékpisztollyal raboltak ki gyerekeket a Gellérthegyen
  by krisztinavaros on 2022.09.04. at 19:11

  A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három fiatallal szemben, akik 2021 őszén, egy gellérthegyi játszótéren négy kiskorú fiút támadtak meg azért, hogy az értékeiket megszerezzék tőlük. A vádirat szerint a vádlottak 2021. szeptember 19-én elhatározták, hogy erőszakos úton szereznek pénzt, melynek érdekében magukhoz vettek egy – valódi fegyvernek

 • Csalással próbálták megszerezni egy külföldön élő férfi több száz milliót érő budai ingatlanát
  by krisztinavaros on 2022.09.02. at 21:55

  A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint egy 6 fős társaság színlelt adásvételi szerződéssel, a közreműködő ügyvédet is megtévesztve próbálta megszerezni egy külföldön élő magyar férfi mintegy 700.000.000 Ft értékű budai ingatlanát. A vádirat szerint egy 37 éves férfi és 47 éves élettársa 2018. év elején elhatározták, hogy színlelt adásvételi szerződéssel megszerzik

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x