Legyenek élhetőek a közterek

Megosztom

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy partnereivel szoros együttműködésben élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit, ezért egy év után újra a Déli pályaudvar és környékén tartott köztisztasági és közrendvédelmi akciót. Legközelebb, augusztus 4-én a Szentlélek tér kerül sorra.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazhassanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat, ezért 2021-ben köztisztasági és közrendvédelmi akciót indított. A hagyománnyá váló, kedvező fogadtatású kezdeményezés helyszíne ez alkalommal a Déli pályaudvar és környéke volt, ahol legutóbb tavaly júliusban tartott a BKK ilyen akciót.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV és a MÁV munkatársai kézi és gépi erővel július 20-án, szerda éjszaka, majd 21-én, csütörtök hajnalban kitakarították a pályaudvar aluljárószintjét, a kerengő területét és a lépcsőfeljárót.

Köztisztasági akció a Déli pályaudvarnál.

Jelentős szerep jutott még a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amely a Déli pályaudvaron és környékén állandó rendőri jelenlétet biztosít. A rendőrökhöz bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Részt vett az összehangolt akcióban a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, ahogyan a kezdeményezést segítették az I. kerület közterület-felügyelői, valamint a Menhely Alapítvány munkatársai is.

Köztisztasági akció a Déli pályaudvarnál.

A BKK fontosnak tartja, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését tervezi. A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampányban legközelebb a Szentlélek tér (augusztus 4.), majd az Örs vezér tere (augusztus 18.) kerülhet sorra, utóbbi helyszínen 2021 márciusában volt köztisztasági és közbiztonsági akció.

Köztisztasági akció a Déli pályaudvarnál.

A Déli pályaudvarnál tartott köztisztasági és közrendvédelmi akcióban részt vett:

• a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,

• a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,

• a MÁV Zrt.,

• a BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság,

 a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság,

• a Budavári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Iroda,

• a Menhely Alapítvány,

• a BKV Zrt.,

 a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

A cikket a rendelkezésünkre bocsátotta a bkk.hu

Hegyvidéki magazin XII. kerület A Hegyvidék közéleti magazinja

 • PÁRATLAN PANORÁMÁVAL, 120 MÉTERREL A DUNA FÖLÖTT NYÍLT MEG A VIRTU RESTAURANT
  by krisztinavaros on 2024.05.09. at 16:03

  Szponzorált tartalom November 22-én megnyitott az ország legmagasabb épületének tetején a VIRTU Restaurant. A MOL Campus 28. emeletén található ez The post PÁRATLAN PANORÁMÁVAL, 120 MÉTERREL A DUNA FÖLÖTT NYÍLT MEG A VIRTU RESTAURANT appeared first on Hegyvidéki magazin XII. kerület.

 • Terelések, lezárások Budapesten
  by krisztinavaros on 2024.05.08. at 06:42

  A kínai miniszterelnök és delegációja miatt a mai naptól lezárásokra és terelésekre kell számítani a fővárosban közlekedőknek. A BRFK tájékoztatása The post Terelések, lezárások Budapesten appeared first on Hegyvidéki magazin XII. kerület.

 • Rágcsálók okozta károk
  by krisztinavaros on 2024.05.02. at 16:11

  Szponzorált tartalom A rágcsálók, mint az egerek és patkányok, komoly károkat okozhatnak otthonokban, mezőgazdasági területeken és üzleti vállalkozásokban is. A The post Rágcsálók okozta károk appeared first on Hegyvidéki magazin XII. kerület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük