Most akkor magától, vagy felmentették?

Megosztom

Regős Bendegúz

Elkezdődött, ami egy hosszan regnáló kormányzatnál megtörténhet. Megtörtént ez 1989-ben is, meg fog történni később is. Nem ma, nem holnap, de megfog.

Mondhatnánk, hogy az eddig „lojális” emberek hagyták ott a süllyedésre ítélt hajót, de még nem süllyed, csak több léket kapott.

Mint azt mi is megírtuk, Varga Judit volt igazügyér volt férje kilépett innen is és onnan is. Erre tessék, most az index.hu közli, hogy hát nem is ő hagyott ott minden csapot-papot, hanem leléptették.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2024. január 18-án kezdeményezte Magyar Péter megbízásának visszavonását – tájékoztatta erről az Indexet a tárca, arra a kérdésünkre válaszul, hogy Varga Judit volt férje milyen körülmények között távozott az állami óriásbank, az MBH Bankban viselt felügyelőbizottsági tagságáról. – írja a „független” Index.

Idézzük újra egyik mondatát:

Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt.-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak.

És most akkor nézzük a „másik” Tényeket:

Magyar Péter az MBH Bank felügyelőbizottságának magyar állam által delegált tagja. Felügyelőbizottsági jogviszonyának kezdete 2022. szeptember 1., díjazása: havi bruttó 1,5 millió forint. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2024. január 18-án kezdeményezte a megbízás visszavonását.

Tehát szó sincs arról, hogy Magyar Péter lemondott, Nagy Márton miniszter már jóval a kegyelmi botrány kirobbanása előtt útjára bocsájtotta.

Ennyi az Index rövidre sikeredett cikkéből, de hát most ugye mit is tegyünk? Kinek higgyünk? Amennyiben ez így igaz ahogy írva van, úgy rövid volt Péter dicsősölése és akkor a többi már annyira nem is…

Mondhatnám a gazemberség csimborasszója az, ahogy a kormány Havas Bertalan száján keresztül reagál: … hétfő délután Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár Magyar Péterrel kapcsolatban annyit közölt:

… Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik. ...”

És itt most egy volt kegyencről van szó, és nem egy valóban reményüket vesztett emberekől. Velük mit tennének?


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük