Magyar Péter sem tud azonosulni a botránnyal

Megosztom

Magyar Péter Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férje sem tud azonosulni Novák Katalin kegyelmi kérvénnyel kapcsolatos döntésével. Erről Facebook oldalán számolt be. Lemondott minden állami cégben betöltött tagságáról.

A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak.

Indoklásában leszögezte, hogy maga a rendszer a problémás és az azt képviselő politikusok illetve közéleti személyiségek

Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük, soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak.

Hozzátette, hogy mélyen csalódott a mai rendszerben ami a kormány részéről épült fel és a NER kiszolgálóivá vált. Nem ez volt az álma.

Sokáig hittem egy ideában, a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban és sok évig próbáltam a magam szerény eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ez megvalósuljon. De az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését.

Kitért a mai politikusok és a régi hazafiak közti különbségre, amelyek között egyre nagyobb a szakadék.

Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája.

Bejegyzése végén szóba hozta Magyarország első szabadon választott miniszterelnökének szavait.

12 éves korom óta a fülembe csengenek az első szabadon választott miniszterelnökünk szavai: “Én szolgálok, és addig szolgálok, amíg a nemzetnek haszna van belőle. Teszem, amíg tudom.” Ne féljetek! Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük