Saját „anyját” jelentette fel

Megosztom

Mondhatnánk, hiszen csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László, hogy pártja feljelentést tesz a Jobbik és annak egyik párttagja ellen – írja a Magyar Narancs

Toroczkai László az esetet az újkori magyar demokrácia egyik legnagyobb botrányaként említette, hozzátéve, felmerül annak gyanúja is, hogy külföldi titkosszolgálatok is beavatkoztak – akár bűncselekményeket is elkövetve – a magyar választásokba.

A történet a 2019-es EP választásokig nyúlik vissza amikor Toroczkai szerint a Jobbik egyik alkalmazottjának hangjával, egy nem létező közvélemény-kutató cég nevében hívtak fel tömegesen választókat; azt közölve velük, hogy két párt, köztük a Mi Hazánk támogatottságát két százalékosra mérték, így a rájuk adott voks „elveszett szavazat”.

Emlékeszünk hogy Toroczkai profilját anno törölte a Facebook? Ez a téma is előkerült. A jelenleg a Mi Hazánk országgyűlési képviselője szerint Datadatnak és a Jobbik akkori pártigazgatójának is köze lehet ahhoz a tömeges panasztételhez ami ahhoz vezetett, hogy a Facebook törölte a több mint 150 ezres követővel rendelkező oldalát.

Mindenesetre Varga Judit Igazságügyi miniszterhez  és az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul az eset kivizsgálásának érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük