Inkább bevállalta a kormány

Megosztom

Arold Péter 

Egyszer majd rájönnek, hogy ez így nem mehet tovább.
Sokan úgy gondolják, hogy nem bírok meg lenni a fenekemen. Pedig nem. Ezek a dolgok hosszútávon vágják haza az utódaim életét, de még nem érzékelik. Én köszönöm megvagyok, nem magam miatt izgulnék, ha ezt annak lehet nevezni, de álljon már meg a nászmenet! Itt tényleg pöcse van a menyasszonynak.

Inkább bevállalta a kormány

Ezt a magyar kormány visszautasíthatta volna, vállalva, hogy egyesével bebizonyítja a kérdéses projektekről, hogy azoknál szabályosan jártak el, és nem volt tetten érhető korrupció – jegyzi meg Jávor -, ám a magyar kormány ezt a lehetőséget visszautasította és inkább mind a hét operatív programnál elfogadták a megkötött szerződések értékének 10 százalékát kitevő átalánybüntetést. A hét operatív program a következő:

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP): 2718,5 milliárd forint
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP): 1157 milliárd forint
Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP): 269,3 milliárd forint
Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP): 884,9 milliárd forint
Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP): 1117,8 milliárd forint
Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP): 1034,2 milliárd forint
Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Program (KÖFOP): 298,5 milliárd forint.

Összességében 7480,2 milliárd forintról van szó. Ennek a 10 %-a az a bünti, amit most ki fog fizetni Brüsszelnek. 700 milliárd 481 millió forint. Oszd el 10 millióval. Nos pont annyi esik egy főre. Kb.

De lehet, hogy nem is jól matekoztam. 7 ezer négyszáznyolcvan milliárd (7.4 billió) 10 %-a, az 740 000 000 000 azaz 740 milliárd forint. Leosztva a lakossággal, jó esetben 10 millió, az bizony koponyánként 75 milla.

Ezt a pénzt veszik el a Te gyermekedtől és az Ő gyermekeitől a Te unokádtól, édesanyád dédunokáitól.

Most kaptunk 300 milliárdot. Akkor most vissza is fizetjük, több mint a dupláját.
Szóval mint eddig, most sem magamért pofázok kedves Barátim.

Számoljatok utánam, hátha tévedtem 1 nullát.

Frissítés

Az ITM cáfolat:

A hírt az ITM álhírnek minősítette és kiadott egy közleményt, amelyben viszont lényegében nem cáfolta meg Jávor Benedek állításait.

Az ITM a következőt közölte reagálásában:

Magyarországot semmilyen kár nem éri, hazánk egyetlen uniós forrást sem veszít el, hiszen a forrásokat 110 százalékkal túlvállaltuk. Ezt azért tettük, mert tisztában voltunk vele, hogy Brüsszelnek minden egyes tagállamban vannak kifogásai. A Brüsszel által kifogásolt programokat a magyar kormány magyar költségvetési forrásból finanszírozza. Ez az eredeti terveknek megfelelően a 110 százalékos költségvetés 10 százalékos keretén belül marad. A többi programra az uniós költségvetés 100 százalékban lehívásra kerül. Az ellenzéki képviselők vádaskodása csak a szokásos politikai hisztériakeltés.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük