Szar ország szarkeverői

Megosztom

A parlament kimondta. A médiában mostantól büntetlenül lehet a szart dobálni az ellenzékre és akár vissza is.

A közpénzből is finanszírozott szócsövekben mostantól bárkiről lehet bármit írni és semmiféle sajtóper nem akasztható a szarköpő nyakába. Ez minimum azt bizonyítja, hogy megunta a kjormány, hogy a kisded játékosai folyamatosan vesztik el a sajtópereket.

Hadházy Ákos véleménye:

Tegnap már durrogtak a pezsgők a kormánypropaganda szerkesztőségeiben, hiszen a parlamentnek nevezett színházban megszavazták: ezentúl nem büntethető rágalmazás vagy becsületsértés miatt, ha valaki a szennysajtóban rágalmaz. Egyértelmű, hogy a szándék itt csupán a propagandisták kimentése volt, hiszen a sajtón kívüli világban hatályban marad a becsületsértés és a rágalmazás tényállása, a csaló polgármesterek például továbbra is feljelenthetik azt, aki merészeli leleplezni az ügyeiket.

Persze, nyitva marad a polgári peres út, be lehet perelni a lejárató, hazudozó szennylapokat, de ennek sajnos nincs túl nagy visszatartó ereje: a bíróságok évekkel később megítélnek 100-200 ezer forintos sérelemdíjakat, amiket az állami milliárdokkal kitömött szerkesztőségek röhögve kifizetnek. Ráadásul a Kúria már elkezdte felpuhítani a polgári peres gyakorlatot is, például azzal, hogy a hazugság nem is hazugság, csak feltételezés vagy csak egy kis figyelemfelkeltő túlzás.

Deák Ferenc még azt mondta: „Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad.” Kocsis Máté és barátai ezt is átírták: „Hazudni márpedig szabad!” Ez ugyanis a rendszer lényege: a hazugságokból, rágalmakból és álhírekből épített alternatív valóság. Ez ellen kell minden erőnkkel fellépni, és nem elsősorban a bíróságokon. A propaganda finanszírozását kell elvágni, megtiltani, hogy az állam (és az önkormányzatok) tízmilliárdokért hirdessék magukat, és így az adófizetők pénzéből tartsák fenn a propagandagépezetet!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük