Mi Hazánk Mozgalom=Fidesz

Megosztom

Tompos Márton Momentum

AZ ÖNKÉNY TALÁLKOZÁSA A HÁZI ELLENZÉKKEL, AVAGY EGY TANULSÁGOS TÖRTÉNET A NERRŐL

A parlamenti bizottsági helyek kérdése keveseket érdekel, pedig az országgyűlés jelenlegi helyzetében, pláne ha az átvilágítást igénylő Nemzetbiztonsági / Honvédelmi és rendészeti / Külügyi helyekről beszélünk, fontos dolgok.

A sima bizottságokban, ellentétben a parlamenti patkóban folytatott „””vitákkal”””, még lehet kérdezni a fideszesektől. Nem fogják megváltoztatni a központ által kiadott véleményüket, de kisebb körben, közvetlenebbül lehet velük vitatkozni, és arra is van esély, hogy érdemben reagálnak az elhangzottakra.

Erre a munkára rak rá pár lapáttal, hogy a három említett bizottságban (Nemzetbiztonsági / Honvédelmi és rendészeti / Külügyi) érzekeny adatokkal dolgoznak, és csak átvilágítás után kerülhet be ide bárki – és itt kezdődött a baj.

A kezdés már tavasszal is erős volt, amikor Kövér közölte: mi a nemzetbiztonságiba nem mehetünk be, inkább csökkentik a létszámot eggyel. Hónapok tárgyalása után azt sikerült elfogadtatni, hogy ettől még a matematika szabályai érvényesek, és azok alapján nekünk jár még hely. Erre jött válaszként, hogy akkor Külügyi: Mi Hazánk, Honvédelmi és rendészeti: Momentum. OK.

Ennek rendje és módja szerint megkezdődött az átvilágítás, ám eközben Novák Előd küldött nekünk egy emailt, hogy nem lenne-e kedvünk cserélni, mert az mindenkinek mennyivel jobb lenne. Mi közöltük, hogy „Nem, köszi.” A történet háttere, hogy a Fidesz gigantikus haderőfejlesztési programot tervez, ami részben vagy egészben a bizottságon is keresztül fog menni, így ez a ciklus talán legfontosabb bizottsága.

A Fidesz-Mi Hazánk tandem azonban megint működött, és Kövér ma közölte, hogy „méltányolja” a neofasiszta háziellenzék kérését, és úgy döntött, hogy mégis ők mehetnek be oda, ahol rá lehet majd látni a haderő reform mögötti trükkökre. (Nyilván ők, és nem egy olyan párt, amelyiknek korrupcióvadászai vannak.) Mi pedig mehetünk a külügyibe. Mindezt úgy, hogy korábban már le lett ütve a felosztás, csak Novákék később rájöttek, hogy mégse oda akarnak menni.

Ezek után merje bárki azt mondani, hogy a Mi Hazánk nem a Fidesz farzsebéből lett előrángatva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük