Mi Hazánk: „cigánybűnözés”

Megosztom

Arold Péter 

Egyre több a közös pont a volt „fiatal korú”Jobbik és a Mi Hazánk politikai tevékenysége közt.

A MIÉP háttérbe szorulását követően a magyar radikális jobboldal legismertebb alakulatává vált, sőt a politikai elemzők egy része ekkoriban a pártot a szélsőjobboldal részének tekintette.

A Jobbik nevéhez fűződik a cigánybűnözés fogalmának felelevenítése is, melynek kapcsán létrehozták a ciganybunozes.com kamuoldalt. A 2007-ben, Vona Gábor által alapított Magyar Gárda is több településen vonult fel a cigánybűnözés vélt problémájára hívva fel a figyelmet.

A fogalom használata heves politikai vitákat váltott ki. Az Országos Cigány Önkormányzat 2007 februárjában néhány fő részvételével tüntetést tartott a párt székháza előtt a szerintük „a magyarországi cigány közösség méltóságát sértő, gyűlöletkeltésre, uszításra, közösség elleni izgatásra” alkalmas oldal ellen. És most az MTI hír

A büntető törvénykönyv szigorítását kezdeményezi a „cigánybűnözés” visszaszorítása érdekében Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

    Novák Előd a Parlament épületénél pénteken tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a büntető törvénykönyv szigorítását kezdeményezi oly módon, hogy kötelező legyen letartóztatni azt, aki csoportosan, felfegyverkezve garázdaságot vagy súlyos testi sértést követ el.
    Elmondta: a javaslat előzménye, hogy néhány hete „majdnem megismétlődött a Cosma-gyilkosság”. Nyíregyházán, egy szórakozóhely előtt megkéselték a Betyársereg megyei vezetőjét, akinek életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.
    Novák Előd hozzátette: jogszabálymódosítást kezdeményeznek az önvédelem erősítése, a fegyverviselési lehetőségek szélesítése érdekében is. A párt fegyverviselési jogot adna a szolgálaton kívüli rendőröknek, katonáknak, biztonsági őröknek, vadászoknak és sportlövőknek is.
    Szélesíteni kell a fegyveres biztonsági őrré válás lehetőségét és az önkéntes tartalékos honvédeknek is fegyverviselést adna a párt. A fegyverviselési engedélyezési eljárást pedig decentralizálni kellene úgy, hogy átteszik a rendőrségtől a megyei kormányhivatalokhoz – tette hozzá.
    Az állampolgárok joga fegyverrel is védelmezni saját és embertársaik életét, ezért van szükség a fegyverviselés kiszélesítésére, ahogy az nemrég Csehországban is történt – mondta Novák Előd.

Címlapfotó: Novák Előd 2016 április elején az Országgyűlésben, még a Jobbik vezérszónokaként MTI/KOVÁCS ATTILA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük