Még szenes kályha sincsen…

Megosztom

Arold Péter 

Most mit írjak? A 14 éven aluliak számára fenntartott intézmények, iskola, óvoda, bölcsőde 20 fok Celsius is lehet a hőmérséklet a kiadott szabályozás szerint.

A kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami intézmények és gazdasági társaságok részére, ennek megfelelően 2022. október 1-jétől a fűtéssel biztosított léghőmérséklet a 18 Celsius-fokot nem haladhatja meg az állami intézmények helyiségeiben és tereiben. A szabályozás alól kivételt képeznek

  • az egészségügyi-,
  • a bentlakásos ellátást nyújtó szociális és a gyermekvédelmi intézmények,
  • valamint a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények.

A köznevelési és a szakképző intézményekben legalább 18 Celsius-fokot kell elérnie a léghőmérsékletnek, azokban a köznevelési intézményekben pedig, ahol 14 év alattiak gondozása, oktatása zajlik, ott legalább 20 Celsius-fokot kell biztosítani – – olvasható a Magyar Közlönyben.

2022 szeptembere. Bele gondolni sem merek, hogy ha ez a kurva kormány már 20 évvel ez előtt – és az összes kurva kormány – azon törte volna a fejét, hogy miként lehetne megoldani zöld energiával a közösségi intézmények energia ellátását, most nem itt tartanánk.

De a pofátlanság teteje az, hogy a Magyar Nemzeti Bankra ez NEM vonatkozik, mert annyira önállóak, hogy csak na! Ott fűthetnek akár huszonakárhány fokra, mert ott lehet.

Medgyesegyházára is kell a kerékpárút 400 millióért 3500 főnek, meg kori pálya, de felépíteni egy napelem parkot, mellé tenni egy szélturbinát, hát nem. És akkor még hiteles ez a kormány?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük