Sok ezer gyermek „Apukája” távozott

Megosztom

A magyar asszisztált reprodukció hőskora 1992 tavaszán kezdődött. Szinte egyidőben nyitotta meg kapuit a dr. Konc János vezette állami Budai Meddőségi Centrum a Szent János Kórházban és a magánszektort képviselő Kaáli Intézet Budapesten.

Konc János elévülhetetlen érdeme, hogy az akkori mostoha állami körülmények között sikerült kiépítenie egy olyan infrastruktúrát a Budai Meddőségi Centrumban, ami mind ellátási stílusban, mind eredményesség tekintetében felvette a versenyt a betegbarát privát szférával. Intézetében új életek ezrei fogantak, és Konc tanár úr országosan és nemzetközileg is ismertté vált.

Szakmai berkekben kitűnő klinikusként tartották számon. Több olyan új eljárást vezetett be, melyeknek köszönhetően még a korábban esélytelen pároknak is lehetett reményük gyermekáldásra. Tudományos munkásságának eredményeit rendszeresen közölte rangos folyóiratokban, valamint hazai és nemzetközi előadásokon. Széleskörű oktatói tevékenysége mellett közéleti szerepet is vállalt, mindig a betegek érdekeit tartva szem előtt.

A magyar asszisztált reprodukciós intézetek egykori alapítói közül dr. Konc János volt az első, aki távozott ebből a harcedzett csapatból. Halála mindannyiunkat megrendített. Emlékét kegyelettel megőrizzük. A gyászoló hozzátartozókhoz és kollegákhoz hasonlóan mély fájdalmat éreznek azok a családok is, amelyek gyermekeiket az ő fáradozásainak köszönhették.

Nagyon fogsz hiányozni János! Isten áldása legyen Veled az örökkévalóságban!

Prof. Dr. Kaáli Nagy Géza


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük