Biztos ez a normális viselkedés. A Mi Hazánknál…

Megosztom

Nagy utat tett meg a Jobbik mióta Vona és a MIÉP összeborult, majd szétvált. Az „ős Jobbik” belső tartalmi „értékeit” már már talán csak a Mi Hazánk mozgalom Novákos Dúros vonala viszi. Ide jutottunk, vagyis a szélső jobb továbbra is tartja magát a parlamentben, míg a cukiskodó Jobbik egyre inkább balra tolódik.

Szobrot állított a Mi Hazánk Horthy Miklós egykori kormányzónak kedden Dúró Dórának, az Országgyűlés alelnökének parlamenti irodájában. A párt egy határozati javaslatot is beterjesztett a Ház elé annak érdekében, hogy az Észak-Erdély visszacsatolásáról szóló második bécsi döntés évfordulója legyen a hazatérés napja.

    A szoboravatáson Dóró Dóra az elmúlt harminc év egyik legnagyobb emlékezetpolitikai mulasztásának nevezte, hogy Horthy Miklós kormányzó államférfiúi munkásságát nem kezeli méltó módon a magyar állam.
    Sajnálatosnak nevezte, hogy „a baloldal a III/II-es Horn Gyuláról és a fehérellenes rasszista Nelson Mandeláról nevezett el közterületeket”, a Fidesz pedig arra a Lóth Balázsra bízza a valaha volt legnagyobb költségvetésű magyar filmet, aki azzal büszkélkedett, hogy „történelmet írt LMBTQ-ügyben”.
    Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke és parlamenti frakcióvezetője kijelentette: a magyarságnak szerinte meg kell erősödnie lelkileg, ha szeretne hasonló időszakot elérni, mint Horthy Miklós ideje alatt, amikor „világháború, a gyalázatos tanácsköztársaság és országcsonkítás után volt Magyarország”, mégis fejlődő pályára állt.


    Azt mondta: ehhez rendbe kell tenni a múltat. Szerinte a bécsi döntésekkel a nagyvilág valamennyire igyekezett orvosolni a trianoni békediktátum miatt kialakult sebeket, szégyennek nevezte, hogy az elmúlt tizenkét évben „a magát nemzetinek valló Orbán-kormány” egyetlen nemzetközi fórumon sem hozta fel, hogy a legitim döntésekkel visszakerült területeket később mégis elcsatolták.
    Novák Előd, a párt frakcióvezető-helyettese az eseményt megelőző sajtótájékoztatón közölte: céljuk, hogy az Országház Kupolatermében a nemzet nagyjainak szobra mellett az utolsó kormányzó is helyet kapjon. Egy márványlapot szeretnének felállítani – közölte -, ám kezdeményezésükre Kövér László házelnök nem válaszolt, a szoboravatásról szóló keddi sajtótájékoztatójukat pedig a házelnök „kitiltotta” a Kék Társalgóból, vagyis a Szent Korona melletti helyiségből.
    Szerinte a DK vezetésével azok háborognak a szobor ellen, akik ha tehetnék, mindig szivárványszínű zászlót tűznének a Parlamentre.
    Az eseményen még Zetényi Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság tiszteletbeli elnöke mondott beszédet, valamint Kovács Attila református lelkipásztor áldotta meg a szobrot. Az 57 centiméteres bronz mellszobor Csák Attila alkotása.

MTI

2017 június 17.-én az Attila Nagykirály Hotel udvarán felavatták vitéz nagybányai Horthy Miklós mellszobrát. Zetényi Csukás Ferenc, az avató ünnepségen elmondott beszédét látják most. Operatőr, vágó: Neszveda Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük