Szemfényvesztés?

Megosztom

Arold Péter 

A Magyar Nemzeti Bank közleményben cáfolja a híreszteléseket. Nincs feszülés Orbánnal.

Már lassan években beszélhetünk Matolcsy és Orbán közötti feszült viszonyról, hiszen időről időre cáfolgatják egymást, sőt Matolcsy nem egy alkalommal kritizálta Orbán elhamarkodott, vagy helytelen döntéseit. Erre tessék. Az MNB közleményben kívánja cáfolni azt, amit a Bloomberg is megírt. Mindenki nyugodjon le, nincs semmi látnivaló.

Az elmúlt napokban a Bloomberg nemzetközi hírügynökség és Ujhelyi István szocialista Európa parlamenti képviselő is valótlan híreket, téves következtetéseket közölt Magyarországról, a Magyar Nemzeti Bankról, valamint a miniszterelnök és a jegybankelnök kapcsolatáról.

A hamis pletykákkal ellentétben Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György jegybankelnök korrekt munkakapcsolatban állnak egymással, és a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is rendszeresen konzultálnak szakmai kérdésekről.

A Magyar Nemzeti Bank felhívja az érintett sajtóorgánumok és pártpolitikusok figyelmét, hogy a hazai pénzügyi rendszer iránti bizalom megőrzése és az olvasók objektív tájékoztatása érdekében mellőzzék a téves következtetéseket és valótlan állításokat tartalmazó információk közzétételét.

Elolvasva a kommünikét, nem jön ki belőle, hogy minden ok, maximum, hogy korrekt a munkakapcsolat. Mondjuk mi más lenne? Az a szint, nem egy kocsmai szint, nyilván nem késsel vívják meg a elképzelésük közötti különbséget.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük