Idén csupán három napos lesz a Gyerek Sziget

Megosztom

Idén csupán három napon át, június 16-tól 18-ig várja a családokat a Generali Gyerek Sziget, ahol koncertekkel, bábszínházzal, vetélkedőkkel, sport programokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a látogatókat a budapesti Hajógyári szigeten.

    Az ingyenes családi fesztivál Halász Judit koncertjével idul, majd olyan népszerű előadók lépnek még fel a Nagyszínpadon, mint az Apacuka együtes vagy Gryllus Vilmos – közölték a szervezők az MTI-vel.
    A gyerekek Kukutyinban megismerhetik a régi szakmákat és megnézhetik mit csinál például a takács, a csizmadia, a mézesbábos vagy a kalapos. Aki a falusi élet mellett a vidék állataival is megismerkedne, azt az Állatsimogató várja, a Kézműves Palotában pedig nyári ajtódíszeket, koronát vagy textilképet lehet majd készíteni.
    A Gyerek Paradicsomban a környezettudatosság kerül a középpontba, így lehet kertészkedni, ültetni, fűszerekkel és madarakkal ismerkedni, természetes anyagokkal kézműveskedni, de a sziget élővilágát is bemutatják majd egy természetjáró séta keretében. A nemzetközi Duna Naphoz kapcsolódóan a folyó élővilágáról is tartanak előadást a szakemberek.
    A cserkésztáborban ügyességi és akadálypályával, kézműves és mesefoglalkozással készülnek, a kezes-lábas játszóházban biciklivel hajtott élményjátékokat lehet kipróbálni.
    Az aktívabb programok kedvelőit a Sport- és Kalandparkban, vagy a Karamella Cirkuszvilágában várják.
    A kisebb gyereknek és szüleiknek pedig a Babajátszóházban készülnek fejlesztőprogramokkal, tanácsadással és játszósarokkal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük