Dúró Dóra mellei

L. Simon László menesztése

Megosztom

Arold Peter

L. Simon László éppen egy a Nemzeti Múzeumban zajló beszélgetésen vett volna részt, amikor egyszer csak felállt és az államtitkárral együtt kivonult a teremből. Akkor közölték vele, hogy kirúgják.

Miért? Mert a főnöke, „Mr”. Csák János utasítása ellenére nem megfelelő módon kezelte a Nemzeti Múzeumban zajló World Press Photo kiállítást. Mint ismeretes Dúró Dóra „ellenzéki” képviselő, a Mi Hazánk erős asszonya nehezményezte, hogy a kiállításon szerepel egy olyan fotósorozat is, amelyen egy idős melegeknek fenntartott otthonról is szerepel képanyag, így, azt piros karikázni kellene hogy csak 18 éven felülieknek lehessen szabad megtekinteni.

L. Simon egy Facebook posztjában meg is köszönte az ingyen reklámot és fotókat posztolt az oldalára, amin az látszik, hosszú sorokban kígyóznak a látogatók a múzeum előtt.

Most mond meg? Dóra már úgy viselkedik, mint egy frusztrált és elhanyagolt háziasszony, akit már nem tart rendben a férje.

Persze Csák úrnak sem kellett több, azonnal menesztette a Főigazgatót és azt is hozzátette, hogy bár

„L. Simon László kiváló értelmiségi és kiváló borász, de alkalmatlan vezető”

Indoklás a következő:

 „az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette”.

Természetesen a volt Főigazgató, egy rövid sajtóközleményben reagált a Facebookon.

Sajtónyilatkozat

Csák János miniszter ma reggel közölte velem, hogy felment a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozíciójából, mert álláspontja szerint szabotáltam a gyermekvédelmi törvényt. A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt. A World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg.

Ezt maga minisztérium is elismerte korábbi levelében: „Álláspontom szerint szándékos jogsértésre utaló körülmény a Magyar Nemzeti Múzeum részéről nem merül fel (…)”

A minisztériumi közleményben foglaltakkal ellentétben a fenntartó utasítását késlekedés nélkül és maradéktalanul betartottuk, a 18 év alatti korlátozást bevezettük és erről a fenntartót azonnal értesítettük.

Négy gyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni.

Nekem az Üvegtigris 3 c. film egy betét jelenete jön velem szembe. Ja! És a címlapfotó. A kis szentem.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük