Gyurcsánnyal soha nem is lett volna, és nem is lenne rezsicsökkentés

Megosztom

Gyurcsánnyal soha nem is lett volna, és nem is lenne rezsicsökkentés – reagált a Fidesz szerdán Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének nyilatkozatára.

    A közleményben álságosnak nevezték, amit „Gyurcsányék” művelnek, velük soha nem is lett volna és ezután sem lenne semmiféle rezsicsökkentés.
    Gyurcsány Ferenc már a kormányzása alatt is ráengedte a piaci árakat a magyar családokra, akik akkor Európa legdrágább energiaárát fizették, és most a háborús energiaválságban is ezt tenné – hívták fel a figyelmet.     Hozzátették: a baloldal végig azzal kampányolt, hogy nem tartaná fenn a rezsicsökkentést.
    A nagyobbik kormánypárt közleményében kiemelték: Európában egyedül Magyarországon van rezsicsökkentés, amely augusztustól is minden magyar család, minden magyar nyugdíjas számára megmarad az átlagfogyasztás mértékéig.
    Ha a baloldal által követelt piaci energiaárat fizetnék a magyar családok, akkor az áramért már most hétszer, a gázért tízszer ennyit fizetnének, és egy átlagos havi rezsi számla 181 ezer forinttal lenne drágább – mutattak rá.
    Barkóczi Balázs szerdai online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a rezsicsökkentésnek vége, Orbán Viktor kormányprogramját ma már rezsiemelésnek hívják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük