Szilas lakópark kerítés

Elbontják, majd újjá építik a kerítést a Szilas lakóparknál

Megosztom

A Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot.

a Budapest XV. kerületi Szilas lakópark mentén a meglévő rossz állapotú acélkerítés elbontását, és helyette megjelenésében egységes, építészetileg környezethez illő, rendezett külső képet mutató, új kerítés építését tervezi a bontandó kerítés nyomvonalában.

Forrás Google

A meglévő Pólus Center felől lévő tömör acéllemezes kerítés (összesen kb. 280 méter) állapota felújításra már nem alkalmas, így a bontása mindenképp indokolt. Az újonnan építendő, előregyártott betonelemekből álló, „To-Ba” típusú kerítés tömör felületű, törtfehér színű, téglány mintázatú és két méter magas lesz. A kerítés közelében lévő fák megelőző ritkítása, lomb visszavágása szükségszerű. Fontos, hogy a Pólus Center felé a gyalogos átjárás továbbra is biztosítva lesz!

A kivitelezést az Mpiima Építőipari Kft. végzi.

  • Várható kezdési időpont: 2022. augusztus 22.;
  • a kivitelezés várható befejezése: 2022. október második fele.

A kerítés ezen szakaszának cseréje, felújítása több évre visszamenőleg ígéret volt, amelyet most az Önkormányzat teljesít.

Az Önkormányzat éri a tisztelt Szilas parki Lakóközösség lakóinak a kerítésbontás és -építés ideje alatti megértő türelmét!

Kérik továbbá a gépkocsival rendelkező tisztelt lakókat, hogy a kivitelező aktuális felhívásának megfelelően a parkolásukat az érintett területen ideiglenesen máshol megoldani.

Palotai magazin XV. kerület Palota közéleti magazinja

  • Rágcsálók okozta károk
    on 2024.05.02. at 11:39

    A rágcsálók, mint az egerek és patkányok, komoly károkat okozhatnak otthonokban, mezőgazdasági területeken és üzleti vállalkozásokban is. A károk széles The post Rágcsálók okozta károk appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

  • „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész
    on 2024.05.02. at 10:44

    Molnár Bertalant, az angolozz.hu nyelvoktató portál tulajdonosát és vezető fejlesztőjét kérdeztük a „Színes angol-magyar példamondatok” című nyelvkönyvről, amely az első The post „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

  • Sérüléses baleset a Városkapu utca közelében
    by palotainfo on 2024.04.30. at 12:33

    Karambolozott egy kisteherautó és egy személygépkocsi csütörtök délután Budapest tizenötödik kerületében, az M3-as autópálya bevezető szakaszán, a Városkapu utca közelében. The post Sérüléses baleset a Városkapu utca közelében appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

  • A bicskei ügy nem elszigetelt eset
    by palotainfo on 2024.04.23. at 18:09

    Magyar Péter Facebook oldalán számolt be egy esetről, ami a kerület egyik nevelőotthonában történt. S bicskei rémálom nem egyedi eset The post A bicskei ügy nem elszigetelt eset appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

  • Angolozz.hu
    on 2024.04.17. at 15:38

    Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik The post Angolozz.hu appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük