Szúnyoggyérítés Budafok

Budafok – szúnyoggyérítés augusztus 2-án

Szúnyoggyérítés! Augusztus 2-án újabb földi kémiai kezelést végeznek Budafok-Tétényben.

Az országos szúnyoggyérítés keretében a Szerocor Konzorcium végez szúnyoggyérítési munkát kedden, napnyugta utáni órákban.Tartaléknapok: 2022. augusztus 03-04.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Budafoki magazin – XXII. kerület Budafok közéleti magazinja

 • Irány Monte Carló!
  by budafok on 2023.12.07. at 10:18

  Egy verseny akkor igazán eredményes, ha a jövőbe mutat, és elindít egy fejlődési pályán. – jelentette ki a World Top The post Irány Monte Carló! appeared first on Budafoki magazin – XXII. kerület.

 • Közúti változások Budafok: ezekre érdemes figyelni
  by budafok on 2023.11.27. at 15:38

  Célegyenesbe fordul a XXII. kerületi útépítés, már jól látszik a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária The post Közúti változások Budafok: ezekre érdemes figyelni appeared first on Budafoki magazin – XXII. kerület.

 • Felállították az ország karácsonyfáját az Országház előtt – hogy honnan jött?
  by budafok on 2023.11.27. at 13:45

  Az ország karácsonyfáját állítják fel daruval tűzoltók az Országház előtt 2023. november 27-én. A mintegy 24 méter magas, 80 centiméteres The post Felállították az ország karácsonyfáját az Országház előtt – hogy honnan jött? appeared first on Budafoki magazin – XXII. kerület.

 • Emléktábla Cserháti Zsuzsa emlékére
  by budafok on 2023.11.23. at 12:10

  Emléktáblával és koncertelőadással emlékezett meg a Kőbányai Önkormányzat Cerháti Zsuzsa születésénel és halálának évfordulója alkalmából. Emléktábla jelzi mostantól Kőbányán, a The post Emléktábla Cserháti Zsuzsa emlékére appeared first on Budafoki magazin – XXII. kerület.

 • Vidnyánszky beadta lemondását
  by budafok on 2023.11.13. at 18:25

  A pénteken történt színházi baleset miatt beadta a lemondását a Nemzeti Színház igazgatója. Az Index információi szerint olyan súlyos baleset The post Vidnyánszky beadta lemondását appeared first on Budafoki magazin – XXII. kerület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük