Hadházyt sem kímélték a rendőrök – videóval

Megosztom

Itt valami nagyon elcsúszott, a rendszer elkezdett nagyon durván reagálni, és ennek nagyon rossz vége is lehet reagált Hadháy a hétvégén történt rendőrségi intézkedésekkel kapcsolatban, aminek maga is elszenvedője volt.

A hétvégén a Karmelita kolostor előtt tartottak be nem jelentett tüntetés Budapesten a tanárok státusz törvénye miatt.

Hadházy is ott volt a megmozduláson, vele sem bántak kesztyűs kézzel a rendőrök, a nyakánál fogva rángatták le a pódiumról.

Hadházy Ákos

Facebook bejegyzésében a következőket írta:

A Készenléti Rendőrség bátor legényei hétfőn este nem csak képviselőket bántalmaztak a Várban – bár egy normális országban ez önmagában is elég lenne ahhoz, hogy minimum a belügyminiszter és a rendőrfőkapitány lemondásra kényszerüljön. Ezek a fogdmegek (nyilván parancsra, de lelkesen) nekifutásból kirúgták az egész rendszer legitimációs lábát.

Miről szól az egész fideszes mitológia? Hát arról, hogy 2006 őszén az akkori, hazug hatalom rendőrei durván szétverték a tüntetőket, bántalmaztak egy országgyűlési képviselőt, majd az egészet elsikálták (ebben amúgy van valamennyi igazság, de az egy másik történet).

Pont emiatt 2010 után a rendőrség mindig nagyon vigyázott arra, hogy ne durvuljon el a tüntetések kezelése. Úgy hallottam, már régebb óta lett volna igény a legmagasabb szintről, hogy a tüntetőket „tegyék helyre” a rendőrök, de Pintér Sándor, épp a fentiek miatt korábban ellenállt ennek. A Színház utcában azonban hétfőn valami megváltozott, vége a finomkodásnak, a rendszer megmutatta igazi arcát, amikor könnygázt fújt tüntető diákokra és tanárokra, egy törvénytelenül felállított kerítés védelmében.

Gondoljunk bele: ha ezt meg ma merik tenni és megússzák, mire lesznek képesek holnap? Mit művelhetnek azokkal, akiknek nincs mentelmi joga? Itt valami nagyon elcsúszott, a rendszer elkezdett nagyon durván reagálni, és ennek nagyon rossz vége is lehet. Ha most nem állítjuk meg ezt az őrületet, akkor sokkal durvább dolgok jönnek, és lehet, hogy hamarosan túl késő lesz. Most még van esély megállítani őket ezen az úton, de ehhez az kell, hogy sok-sok ember felismerje, mi történik, és hajlandó legyen megmozdulni egy boldogabb Magyarországért! Kezdjük mondjuk május 3-án!



Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük