Kerületi közélet — 2022.08.15. at 17:34

Elbontják, majd újjá építik a kerítést a Szilas lakóparknál

A Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot.

a Budapest XV. kerületi Szilas lakópark mentén a meglévő rossz állapotú acélkerítés elbontását, és helyette megjelenésében egységes, építészetileg környezethez illő, rendezett külső képet mutató, új kerítés építését tervezi a bontandó kerítés nyomvonalában.

Forrás Google

A meglévő Pólus Center felől lévő tömör acéllemezes kerítés (összesen kb. 280 méter) állapota felújításra már nem alkalmas, így a bontása mindenképp indokolt. Az újonnan építendő, előregyártott betonelemekből álló, „To-Ba” típusú kerítés tömör felületű, törtfehér színű, téglány mintázatú és két méter magas lesz. A kerítés közelében lévő fák megelőző ritkítása, lomb visszavágása szükségszerű. Fontos, hogy a Pólus Center felé a gyalogos átjárás továbbra is biztosítva lesz!

A kivitelezést az Mpiima Építőipari Kft. végzi.

 • Várható kezdési időpont: 2022. augusztus 22.;
 • a kivitelezés várható befejezése: 2022. október második fele.

A kerítés ezen szakaszának cseréje, felújítása több évre visszamenőleg ígéret volt, amelyet most az Önkormányzat teljesít.

Az Önkormányzat éri a tisztelt Szilas parki Lakóközösség lakóinak a kerítésbontás és -építés ideje alatti megértő türelmét!

Kérik továbbá a gépkocsival rendelkező tisztelt lakókat, hogy a kivitelező aktuális felhívásának megfelelően a parkolásukat az érintett területen ideiglenesen máshol megoldani.

Palotai magazin Palota közéleti magazinja

 • Közbeszéd
  by palotainfo on 2022.09.19. at 17:41

  Mivel kerületi oldal lennénk, ezért igyekszünk minden, a kerületet valamilyen módon érintő hírről írni, vagy csak megosztani. Ehhez szükséges, hogy tagként, vagy csak egyszerű szemlélőként részt vegyünk Újpalota, vagy inkább így írom a XV. kerületben működő közösségi csoportokban. Természetesen a legnagyobb lehetne a legjobb, de ott inkább már valóban csak The post Közbeszéd appeared first on Palotai magazin.

 • Koronavírus – Elsőként az egészségügyi dolgozók kaphatják meg az új típusú Pfizer-vakcinát
  by palotainfo on 2022.09.15. at 13:57

  Elsőként az egészségügyi dolgozók emlékeztető oltására kezdik felhasználni a múlt héten Magyarországra érkezett új típusú Pfizer-vakcinát – közölték csütörtökön a koronavirus.gov.hu oldalon.      Először az egészségügyi dolgozók vehetik fel a múlt héten Magyarországra érkezett új típusú, omikron elleni Pfizer vakcinát. Jövő héttől már a lakosság számára is elérhetővé válik a The post Koronavírus – Elsőként az egészségügyi dolgozók kaphatják meg az új típusú Pfizer-vakcinát appeared first on Palotai magazin.

 • Eljött a pillanat, amikor nem a Digi lesz az első
  by palotainfo on 2022.09.15. at 13:20

  Arold Péter Senkit és semmit nem fog megkülönböztetni egymástól a háború ténye, bár ha belegondolok a Magyarországon a most éppen taroló energia árak mögött nem csak az orosz-ukrán háború van. Az elmúlt évek elhibázott gazdasági lépései, az un. unortodox Matolcsy-féle gazdasági kísérletezgetés is rátesz sok-sok lapáttal a kialakult helyzetre. Emellett The post Eljött a pillanat, amikor nem a Digi lesz az első appeared first on Palotai magazin.

 • Elkezdődik a futópálya kialakítása a Páskom parkban
  by palotainfo on 2022.09.07. at 09:26

  Budapest XV. kerület Önkormányzatát az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az Aktív Magyarország Program részeként az „Országos Futópálya-építési Program 2022” elnevezésű pályázat keretében 44 999 920 Ft támogatásban részesítette. A tervek aktualizálása és a közbeszerzési eljárás lebonyolítása megtörtént. A közbeszerzési eljáráson nyertes KOBOLD’2003 Kft. a beruházást bruttó 94 509 676 forint The post Elkezdődik a futópálya kialakítása a Páskom parkban appeared first on Palotai magazin.

 • Megkezdték a munkálatokat Újpalotán az Erdőkerülő és a Zsókavár utcában
  by palotainfo on 2022.09.05. at 18:23

  Elkezdődött a régóta várt munka a XV. kerületben: a BKK beruházásában csaknem egy év alatt megújul az Erdőkerülő utca és a Zsókavár utca, emellett új gyalogátkelőhelyeket létesítenek, valamint akadálymentesítik a Fő téri villamosmegállót – tájékoztatta portálunkat a bkk.hu Az újpalotai projektnek köszönhetően jelentős változások történnek az Erdőkerülő utcában és a The post Megkezdték a munkálatokat Újpalotán az Erdőkerülő és a Zsókavár utcában appeared first on Palotai magazin.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x