Szilas lakópark kerítés

Elbontják, majd újjá építik a kerítést a Szilas lakóparknál

Megosztom

A Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot.

a Budapest XV. kerületi Szilas lakópark mentén a meglévő rossz állapotú acélkerítés elbontását, és helyette megjelenésében egységes, építészetileg környezethez illő, rendezett külső képet mutató, új kerítés építését tervezi a bontandó kerítés nyomvonalában.

Forrás Google

A meglévő Pólus Center felől lévő tömör acéllemezes kerítés (összesen kb. 280 méter) állapota felújításra már nem alkalmas, így a bontása mindenképp indokolt. Az újonnan építendő, előregyártott betonelemekből álló, „To-Ba” típusú kerítés tömör felületű, törtfehér színű, téglány mintázatú és két méter magas lesz. A kerítés közelében lévő fák megelőző ritkítása, lomb visszavágása szükségszerű. Fontos, hogy a Pólus Center felé a gyalogos átjárás továbbra is biztosítva lesz!

A kivitelezést az Mpiima Építőipari Kft. végzi.

 • Várható kezdési időpont: 2022. augusztus 22.;
 • a kivitelezés várható befejezése: 2022. október második fele.

A kerítés ezen szakaszának cseréje, felújítása több évre visszamenőleg ígéret volt, amelyet most az Önkormányzat teljesít.

Az Önkormányzat éri a tisztelt Szilas parki Lakóközösség lakóinak a kerítésbontás és -építés ideje alatti megértő türelmét!

Kérik továbbá a gépkocsival rendelkező tisztelt lakókat, hogy a kivitelező aktuális felhívásának megfelelően a parkolásukat az érintett területen ideiglenesen máshol megoldani.

Palotai magazin XV. kerület Palota közéleti magazinja

 • Terelések, lezárások Budapesten
  on 2024.05.08. at 06:41

  A kínai miniszterelnök és delegációja miatt a mai naptól lezárásokra és terelésekre kell számítani a fővárosban közlekedőknek. A BRFK tájékoztatása The post Terelések, lezárások Budapesten appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

 • Rágcsálók okozta károk
  on 2024.05.02. at 11:39

  A rágcsálók, mint az egerek és patkányok, komoly károkat okozhatnak otthonokban, mezőgazdasági területeken és üzleti vállalkozásokban is. A károk széles The post Rágcsálók okozta károk appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

 • „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész
  on 2024.05.02. at 10:44

  Molnár Bertalant, az angolozz.hu nyelvoktató portál tulajdonosát és vezető fejlesztőjét kérdeztük a „Színes angol-magyar példamondatok” című nyelvkönyvről, amely az első The post „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

 • Sérüléses baleset a Városkapu utca közelében
  by palotainfo on 2024.04.30. at 12:33

  Karambolozott egy kisteherautó és egy személygépkocsi csütörtök délután Budapest tizenötödik kerületében, az M3-as autópálya bevezető szakaszán, a Városkapu utca közelében. The post Sérüléses baleset a Városkapu utca közelében appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

 • A bicskei ügy nem elszigetelt eset
  by palotainfo on 2024.04.23. at 18:09

  Magyar Péter Facebook oldalán számolt be egy esetről, ami a kerület egyik nevelőotthonában történt. S bicskei rémálom nem egyedi eset The post A bicskei ügy nem elszigetelt eset appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük