Csepelre költözik a Barba Negra

Megosztom

Több éves előkészítő munka után október közepétől Csepelre költözik Budapest egyik legismertebb élőzenei kulturális helyszíne, a Barba Negra. Az üzemeltetők vállalták, hogy a lakók nyugalmát nem zavarják, amit zajszakértői mérésekkel is ellenőriznek majd.


A Barba Negra, amely az ország egyik legnevesebb élőzenei, kulturális helyszíne és több mint tíz éve működik Budapesten, hamarosan Észak-Csepelen, a Szállító utcában nyitja meg kapuit.
Régóta meglévő igény a fiatalok részéről Csepelen, hogy legyen egy igényes élőzenei helyszín a kerületben, ahol szabadon lehet szórakozni és emiatt ne kelljen a belvárosba utazni.


A Barba Negra Csepelre költözését több éves előkészítő munka előzte meg a létesítmény tulajdonosai és Csepel Önkormányzata között. Ennek során egy olyan színvonalas élőzenei helyszínt álmodtak meg Csepelre, ahol minden korosztály kulturált körülmények között, biztonságban tudja jól érezni magát anélkül, hogy ez bárkire nézve zavaró vagy problémás lenne.
Csepel Önkormányzata és a Barba Negra megállapodtak abban, hogy a programok a helyi lakosok nyugalmát nem zavarhatják. A rendőrséggel, a közterület-felügyelettel lezajlottak és folyamatosak az egyeztetések. A csepeli új helyszín közvetlen környezetében nincsenek lakott területek, a nagyobb lélekszámú csepeli városrészektől pedig kifejezetten távol helyezkedik el. Így el lehet kerülni a zavaró zajhatásokat, amire az üzemeltetők ígéretet is tettek. A zajkibocsátást rendszeres zajszakértői mérésekkel ellenőrzik majd több környékbeli mérési ponton, és ha szükséges, változtatni fognak a műszaki kialakításon.


A csepeli Barba Negrában az első koncert október 13-án lesz. A programok év végéig a régi és az új helyszínen párhuzamosan zajlanak majd, de fokozatosan minden koncert a csepeli új helyszínre költözik.

(ÖS)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük