Politikai közbeszéd

Megosztom

Szárnyas Hangya

Nincs semmilyen csodálkozni való azon, amkor a közösségi csatornákon gusztustalanabb stílusban vélekednek egymásról, mint a Fradi és az UTE tábora egymásról.

Karácsony Gergely gyenge, mint a libafos, Magyar Péter pedig csak egy a sok Orbán-ellenes reménység közül – mondja lapunknak Békés Márton történész–politológus, a XXI. Század Intézet igazgatója, a Kommentár folyóirat főszerkesztője – kialtja világgá a Mandineren keresztül a politikai tudós, aki tanult emberként szeret mutatkozni, de a szája mocskosabb mint Bayeré.

De nem áll le, mert a többi ellenzéki politikusról is megvan a nem éppen cizellált véleménye.

Ez utóbbi mesét forgalmazza a Gyurcsány házaspártól kezdve Rákosi Mátyás titkárságvezetőjének unokáján, azaz Donáth Annán át Magyar Péterig mindenki.

Persze a zárszó előtti gondolat a szokásos Fidesz narratíva:

Teljesen egyértelmű, hogy a bőséges külföldi forrásokból, nemzetközi alapítványi pénzekből, Soros-finanszírozásból és USAID- meg NED-pénzekből működő kormányellenes média most éppen a Magyar Péter- projektet támogatja. Miért? Mert aki fizet, az huzat.

Már fel sem tudom tételezni, hogy van-e olyan a Fidesz seggébe bújt pártkatona, aki felfogná, hogy Orbán kinek táncol és mi lehet ennek a következménye. Ez nem egy politikai alku, ez egy igen erős széllel bélelt vitorla, ami bizony Kelet felé viszi a hajónkat és nem sok lehetőséget ad, hogy a kormányrudat eltekerjük 180 fokkal.

Nekem nem a nyugat már több helyen szétliberalizált óvodái kellenek, ahol fémeztelen „férfiak” pózolnak lenge öltözékben, hogy „elfogadásra” neveljék a német ovisokat. De nem kell a putyini diktatúra sem, ami felé visz Orbán vitorlája. Van annyi öntudatom, hogy pontosan tudjam hol a határ mind Kelet, mind Nyugat között.

Az viszont pláne nem kell, hogy Békés Márton igéit kelljen magamévá tenni A HIT rádióból, mint egy vak fideszfan.

Mert szerinte Karácsony Gergely gyenge, mint a libafos.

Békés Márton stílusa pontosan tükrözi a Fidesz arcát. Békés Márton testesíti meg az új Fidesz generációt, akik közelebb vannak a harminchoz, mint a negyvenhez és amikor Orbán kinyitotta a száját, talán még csak gondolat volt valakiknél.

Egyszóval én úgy vélem, hogy a legfontosabb mankó nincs a hónuk alatt. A tapasztalat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük