Döntsön a nép

Megosztom

A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést indít azért, hogy közvetlenül az emberek dönthessenek a köztársasági elnökről – közölte Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, árnyék-miniszterelnöke a DK Facebook-oldalán vasárnap közzétett videóban.

    Azt mondta: Magyarország három legutóbbi köztársasági elnökéről Orbán Viktor döntött, „tudjuk mi lett a vége”. Előbb egy „plagizáló, a fél doktoriját másról lemásoló” államfőt választottak, majd egy „önálló vélemény nélkül, folyamatosan csak aláíró gépet”, végül egy olyat, aki egy pedofil bűnöző segédjének adott elnöki kegyelmet – mondta az ellenzéki politikus.
    Szerinte ha megint Orbán Viktor választ, akkor ismét egy „méltatlan pártkatona” lesz Magyarország köztársasági elnöke, ezt pedig nem szabad hagyni. Ezért kezdeményezték, hogy Európa legtöbb országához hasonlóan Magyarországon is az emberek döntsenek a köztársasági elnökről, ennek véghez viteléhez pedig az emberek segítségét fogják kérni – mondta Dobrev Klára.
    A DK aláírásgyűjtést indít a közvetlen köztársaságielnök-választásért, amelyhez az utcai pultoknál és online is lehet csatlakozni – közölte Dobrev Klára.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük