Most akkor kit szívat az EU?

Megosztom

Arold Péter

Az ilyen fotók miatt nem tudok már hinni, az EU-nak. Mint akik annyira jóban vannak. Hátveregetés, kéz csókom nagyasszony, mosoly, jókedv és derű.

Ezen túl lépve tudjuk, hogy 13.3 milliárd eurót, vagyis 5412 milliárdnyi forintot tartanak vissza, hivatkozva a jogállamiságra.

Hogy Magyarország az un. klasszikus demokráciával hadilábon áll, tény.

De kérdezem én. Orbán Viktor, a Fideszt, esetleg a NER lovagokat vágja a falhoz, hogy nincs pénz, vagy engem, Téged, azaz minket?

Vagy azt várja az EU. hogy majd a magyar nép fellázad és „Táncsicsért megy a börtönbe kiszabadítani”, és Orbánt elzavarja? Orbánnak 3 millió szavazója van és az éppen elég, hogy az ellenzéket bunkózzák le és nem verbálisan.

Nem, nem kedves elvtársaim és elvtársnőim, kedves Barátaim. Nem. Itt 2030-ig semmi nem fog változni és a pénz is ott marad a Mikulás puttonyában, mi meg tovább szívjuk a fogunkat.

Ergo, kit szívatnak?

Néhány ellenzéki ismerősöm, akik mondjuk nem az én szintemen politizálnak, ülnek, mint a nyuszi a fűben és gőzük sincs mi lesz itt a vég kifejlett ebben a háborúsdiban. Még a Fidesz sem tudja, de legalább úgy csinál Orbán,. mintha tudná.

Néhány főpolitikus felismerte a Facebook nyújtotta lehetőséget és elkezdtek rövid, de összetett mondatokban kommunikálni, persze nem fizetett hirdetésben, hanem csak úgy a saját profiljukon.

A baj csak az, hogy nincs mondanivalójuk.

Mesterházy piros alapú bejegyzése, még mindig arról szól, hogy a sógoréknál mennyi az annyi.

Ez kevés. Ez NAGYON kevés!

(Borítókép: Orbán Viktor, Ursula von der Leyen, Mario Draghi, Emmanuel Macron és Kiriákosz Micotákisz az EU vezetőinek csúcstalálkozóján, 2022. október 21-én Brüsszelben. Fotó: John Thys / AFP)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük