Megszüntetik a bölcsödei támogatást

Megosztom

A kormány néhány éve azt hangoztatta, hogy minden nagyobb településre új bölcsödéket akarnak. Most akkor hogy is van ez?

Súlyos és embertelen csapást mért az Orbán-kormány a kisgyermekes családok jelentős részére a bölcsődei támogatás megszüntetésével – mondta a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettese vasárnap az ellenzéki párt Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón.

    „Ebből a pénzből azok a szülők tudták legalább részben kifizetni a magánbölcsődék díját, akiknek a gyermekei nem fértek be egyetlen állami bölcsődébe se”

– jelezte Bősz Anett.
    Közlése szerint a bölcsődei férőhelyhiány mindenütt problémát jelent, a szülők pedig nem tudnak dolgozni menni, ha nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.
    Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője, oktatási árnyékminiszter szerint az Orbán-kormány „nem akar” elegendő bölcsődei férőhelyet biztosítani és „azt a kis pénzt is elveszi a családoktól”, amelyből maguk tudták volna biztosítani gyermekük elhelyezését.


    „Kivonják a pénzt, tönkre teszik az ágazatot, aztán mindenkit magánbölcsődébe küldenek”

– jelentette ki Barkóczi Balázs.
    Közölte: a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után visszaadja a bölcsődei támogatást a magyar szülőknek, valamint új bölcsődéket építsen hazai és uniós források felhasználásával.
    „Mi nem fogjuk magukra hagyni a munkába visszatérni akaró magyar szülőket” – hangoztatta.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük