Most akkor mi van?

Megosztom

Zalán György, akit letiltottak

Vacsi közben pillantottam a képernyőre, aztán hangot is adtam rá, egy grafikon, azt mutatja, hogy a nők azonos beosztásban hány százalékkal keresnek kevesebbet, mint a férfiak.

Elhiszem, hiszen a tévében volt, ez nálam már beidegződés – bár Marsi Anikó némileg blokkolni szokta -, és ha a jelenből nincs is összehasonlítási alapom, az mindenképpen alátámasztja a számokat, hogy nejemnek vagy negyven százalékkal alacsonyabb a nyugdíja, mint nekem, pedig azonos szintű végzettséggel bír, és vagy öt évvel több a munkaviszonya.

Aztán a TV-ben volt valami magyarázat is, de alig hallottam, mondom, vacsi közben ment a Híradó, én meg úgy vagyok a nyeléssel, mint a fajdkakas, ha dürrög, nem hall közben, ezért is hívják siketfajdnak.

Viszont az agyamat nem blokkolja a nyelés, gondolkodtam közben.

Európai összehasonlításban úgy általában is az átlag alatt vannak a béreink, és a mi lányaink, asszonyaink még ehhez képest is kevesebbet keresnek. Viszont az európai árakat már bőven utolértük, sőt, néhány alapvető dologban le is hagyjuk azokat. Lám, van, amiben láthatólag nem vagyunk lemaradva!

A híradó ment közben, hallottam is néhány szót, azok a kúrva bürokraták ott prüsszelben meg is szavaztak valami sületlenséget arról, hogy valamikorra kötelező lesz a férfiaknak és a nőknek azonos beosztás és teljesítmény esetén azonos bért adni, de a kormányzónk pártjának küldöttje résen volt, nem szavazta meg! Nehogymá! Még a végén értelmet nyerne a der-die-das, azt meg mink nem engedhessük meg! Inkább mégse kapjanak a nők annyit, igaz, hogy ez a lakosság felét érinti, a semlegesneműek viszont lehetnek akár ketten-hárman is, még a végén azoknak is lenne legalább annyi joguk, mint egy másik embernek!

Volt már ilyen.

Nehogymá egészségesen legyen párszáz ember rokkantnyugdíjas, inkább basszunk ki félmillió igazán rokkanttal, nehogymá párezer katacsaló megússza, inkább töröljük el a katát, nem sorolom…

*

Szerencse, hogy az epsomi derbit nem nálunk rendezik, heréltek nem is indulhatnának!

*

Egyébként ez a bizonyos semlegesnem nálunk már létező fogalom, ha elfogadjuk, hogy a 133 – vagy pontosan a faszsetudja hány – bátor szellemi töketlenségére gondolok, hiszen aki nem rendelkezik önálló gondolattal, azt nem tekintem férfinek. Nőnek meg mégúgyse, azokat könnyű megismerni, hiszen – mint tudjuk – ők 17%-kal kevesebbért csinálnák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük