A képviselő kérdez, a Főügyész válaszol

Megosztom

Többek között egy fővárosi kerület Önkormányzatánál történt hűtlen kezelés, illetve hatalmi nyomásgyakorlás bizonyos beszerzések, illetve pályázati elbirtoklások ügyében.

Vadai Ágnes kíváncsi volt az elkövetőszemélyére, ezért kérdést intézett a Főügyészhez.

„Ki az a közszereplőként is érintett helyettes államtitkár, aki ellen hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűntette miatt vádat emeltek?”

A vád szerint 2019 első felében a volt helyettes államtitkár utasítására a minisztérium háttérintézménye ügyvédi irodákkal és más céggel megbízási szerződéseket kötött, melynek keretében több mint 2,2 milliárd forintot fizettek ki.

Természetesen a DK-s képviselő megkapta a választ, azt Polt Péter a törvény idevág passzusának alapján az ugyeszseg.hu-n tette közzé, de természetesen nevet nem írt.

Az ügyvédi irodákkal kötött szerződésben szereplő feladatokra a minisztériumnak, illetve háttérintézményeinek valójában nem volt szüksége, a további céggel kötött szerződésben foglaltakat pedig sosem végezték el – írja az telex.hu

A minisztérium helyettes államtitkárának érdekkörébe tartozó vádlottak mindezen túl egy fővárosi kerületi önkormányzattal úgy kötöttek adatvédelmi szerződéseket, hogy közben ezen feladatokat továbbra is a korábban alkalmazott személy látta el. Ezzel 2019 és 2021 között összesen 24 millió forint kárt okoztak az önkormányzatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük