Ez a Fidesz… A Vadhajtások megint lukra futott

Megosztom

Szerintem ennyi elég. Törölték is, de qrva gyorsan.

A tények

Részben hamis információ az oldaladon megosztott egyik bejegyzésben
Az AFP Europe független tényellenőrzői szerint egyik bejegyzésben szereplő információ részben hamis. Az álhírek terjedésének megállítása érdekében a bejegyzésben figyelmeztetést helyeztünk el.
Független tényellenőrzőktől

AFP EUROPETényellenőrzés


Ez a videó arról, hogy leszednek egy uniós zászlót Rómában, 2013-ban készült
Ismét terjedni kezdett a közösségi médiában egy régi videó, amin egy neofasiszta csoport EU-ellenes akcióját látni. A videót megosztók azt állítják, hogy a felvétel közvetlenül a 2022-es olasz választások előtt készült. De a videót kiragadták a kontextusából.
Részletesebben is tájékozódhatsz arról, hogyan működik együtt a Facebook független tényellenőrzőkkel a hamis információk terjedésének megelőzése érdekében.
A kiadványok közvetlenül a tényellenőrzőkhöz fordulhatnak, ha úgy gondolják, hogy a tényellenőrzés során hiba történt. További információ
A rendszeresen hamis információkat közzétevő vagy megosztó oldalak és webhelyek általános terjesztési körét csökkentjük, bevételszerzési és hirdetési lehetőségeiket megszüntetjük, továbbá nem tudnak regisztrálni híroldalként. Ha egy regisztrált híroldal ismételten álhíreket oszt meg, visszavonjuk számára a regisztráció lehetőségét híroldalként. Az emberek azt is meg tudják nézni, ha egy oldal már korábban megosztott álhíreket.
A hamis információt tartalmazó bejegyzések törlése nincs kihatással ezekre a korlátozásokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük