Ez engem nem érint. Mondjátok

Megosztom

Milyen üzenete van annak, hogy 2023 januárjától kötelező a vármegye és a főispán név használat?

Milyen belső gondolatok szabadulnak fel, amikor a jobbágyi korra emlékeztető címeket aggatnak magukra, e mellé urizáló életmódot folytatva egyre mélyebbre taszítják a köz emberét?

Milyen pejoratív értelemmel rendelkezik főleg vidéken a megnevezés és a cím kötelező tétele?

Milyen érzés az, hogy 33 éve megszabadulva a “kommenista” – mert ezt kürtölik – uralomtól most visszamegyünk a lovagkorba, nyereg alatt puhított far-háttal, és a fekete levest újra cukor nélkül isszuk?

Mit gondol rólunk a világ, hogy egy szétdarabolt ország újra elismerését úgy akarja kivívni az uraság, hogy hobbiból vármegyézik, főispánozik, uradalmakat épít magának, kastélyokban lakik – vagy a Várban – vadászni jár, Rómában homárt ebédel, és arról szelfizik. Döbrögi uramat megszégyenítő pozőröket vesz fel, és csak TŐLE függ, hogy ki kap és mit, valamint mikor.

Gyermekei külföldön tanulnak, kastélyokat, nyaralókat, vízpartokat vásárolnak maguknak, a pelenkát az út szélére dobják, míg az apjuk ugyan ezt csinálja az emberekkel.

De nem. Nem olvastad a nyirkai jóslatot, vagy ha igen, nem értelmezted.

Hogy amit most leírtam Téged nem érdekel?

Még nem. Még nem érzed a saját bőrödön. Még elhiszed, hogy minderről csak az ellenzék, a “libsi” guruló dolláros baloldal tehet.

Már régen elfeledted Kaya Ibrahimot, Jozif Totot az Ezüst hajó Kft-t, a Fidesz székház ügyet, a 3 ezer milliárd forint megtakarított pénzed bezsebelését, a több hónapos várólistát, a hiteled ötszörösére emelkedését, mikor felvettél 15 éve 4 milliót és még 5 millióval tartozol, hogy euród sosem lesz, a forintod pedig szart sem ér.

Nem veszed észre hogy Európa elhúzott mellettünk, Románia és Horvátország – ahol nem mellesleg véres háború is zajlott – állva hagyott és mi mint volt szovjet csatlós ország – most megint odatartunk – az utolsó helyen vagyunk a volt keleti blokkban.

Ha nem jut pénz cukorra, igaz nincs is, de akkor is jobban zavar a benzin ára, hogy Karácsony inkább kerékpárt látna a fővárosban mint autót, hogy a Te adódból finanszírozza a kormány a saját médiáját, a közösségi csatornákat elárasztó megafonos, meg alapjogos központos hazugságokat. Ez nem érdekes.

Ez engem nem érint. Mondjátok.

Még.

A viccet biztos ismeritek. Miért van Orbánnak ekkora hasa? Hogy a fejetek árnyékban legyen.

(Kinek nem inge, nem veszi magára.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük