Zugló – biztonságosabb és zöldebb lesz a Vezér utca

Megosztom

Elkezdődtek a felújítási munkák a Vezér utcában: a BKK beruházásának köszönhetően a Fogarasi út és a Füredi utca közötti útszakasz a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik. A korszerűsítés előreláthatóan 2023 tavaszáig tart.

Szegély- és burkolatbontási munkákkal kezdődött a Vezér utca felújítása, amelynek keretében jelentősen megváltozik a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz. A jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy átalakul és új funkciót kap.

A beruházás során a BKK teljesen megújítja a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot, kerékpársávot alakít ki, amely közvetlenül csatlakozik a Vezér utca szervizútján 2021-ben kialakított kerékpárosbarát útvonalhoz, új járdákat épít, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes közlekedést, korszerűsíti a közvilágítást, részben újakra cseréli a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait, elvégzi a szükséges közműkiváltásokat és több mint 40 fát, valamint 8300 cserjét ültet el a füvesítés mellett.

A helyszíni kivitelezési munkák miatt irányonként egy-egy sávon haladhat a közúti forgalom, így azzal együtt a közösségi közlekedési járművek is.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat a közterület-fejlesztések és -felújítások során elkötelezett az élhető város megvalósítása mellett, ezért a használhatóságra, illetve a közlekedés veszélyeinek csökkentésére is hangsúlyt fektet. Ehhez kapcsolódóan a Vezér utca megújítása során is kiemelt szerepet kap az akadálymentesítés, amelyet a taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolat, valamint a korszerű közvilágítás kialakítása is segít.

Zuglói magazin XIV. kerület Zugló közéleti magazinja

 • Mától 8950 forint
  by zugloinfo on 2024.03.01. at 12:25

  Március elsejétől csökken a Budapest-bérlet ára, valamint Pest vármegye- és országbérlettel is utazhatsz majd a BKK járatain. Az új bérlettípusok március elsejétől elérhetők a BudapestGO-ban is!  A havi Budapest-bérlet ára

 • Megújuló Bosnyák tér
  by zugloinfo on 2024.03.01. at 07:46

  Új közlekedési rendszer, hatékonyabb forgalomszervezés és több zöldfelület – ilyen lesz a Bosnyák tér a fejlesztő Bayer Property és a kivitelező Bayer Construct munkájának köszönhetően. „Folyamatban van az útépítési engedélyek

 • Leállt az Uzsokiban a súlyos szívbetegek ellátása
  by zugloinfo on 2024.02.20. at 10:24

  Február 16-án leállt a budapesti Uzsoki Utcai Kórházban a kardiológiai osztályon a súlyos betegek ellátása. Erről Kunetz Zsombor írt Facebook-oldalán. Az orvos, egészségügyi szakértő a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) határozatára hivatkozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük