Zugló – biztonságosabb és zöldebb lesz a Vezér utca

Megosztom

Elkezdődtek a felújítási munkák a Vezér utcában: a BKK beruházásának köszönhetően a Fogarasi út és a Füredi utca közötti útszakasz a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik. A korszerűsítés előreláthatóan 2023 tavaszáig tart.

Szegély- és burkolatbontási munkákkal kezdődött a Vezér utca felújítása, amelynek keretében jelentősen megváltozik a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz. A jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy átalakul és új funkciót kap.

A beruházás során a BKK teljesen megújítja a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot, kerékpársávot alakít ki, amely közvetlenül csatlakozik a Vezér utca szervizútján 2021-ben kialakított kerékpárosbarát útvonalhoz, új járdákat épít, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes közlekedést, korszerűsíti a közvilágítást, részben újakra cseréli a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait, elvégzi a szükséges közműkiváltásokat és több mint 40 fát, valamint 8300 cserjét ültet el a füvesítés mellett.

A helyszíni kivitelezési munkák miatt irányonként egy-egy sávon haladhat a közúti forgalom, így azzal együtt a közösségi közlekedési járművek is.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat a közterület-fejlesztések és -felújítások során elkötelezett az élhető város megvalósítása mellett, ezért a használhatóságra, illetve a közlekedés veszélyeinek csökkentésére is hangsúlyt fektet. Ehhez kapcsolódóan a Vezér utca megújítása során is kiemelt szerepet kap az akadálymentesítés, amelyet a taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolat, valamint a korszerű közvilágítás kialakítása is segít.

Zuglói magazin XIV. kerület Zugló közéleti magazinja

  • Még sem az lesz, mint amit ígértek
    on 2024.04.23. at 11:53

    Csaknem 8000 négyzetméter nagyságú új szakrendelő, 5600 négyzetméteres piac, valamint 5300 négyzetméternyi városháza, ezen kívül mélygarázs, közösségi tér és nem mellesleg rengeteg zöldfelület – a tervek szerint ilyen lesz Zugló

  • Angolozz.hu
    on 2024.04.17. at 15:40

    Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik nyelveket szeretnének tanulni. Az online nyelvtanulás egyre népszerűbb világszerte, aminek

  • Majdnem leesett a szállító járműről egy 33 tonnás gép – videóval
    on 2024.04.17. at 12:17

    Szállítás közben veszélyesen elmozdult, részben lecsúszott egy harminchárom tonnás munkagép péntek délután Budapest tizennegyedik kerületében a Kerepesei úton – tájékoztatta portálunkat a Fővárosi Katasztrófavédelem A fővárosi hivatásos tűzoltók két tűzoltó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük