Kerületi közélet — 2022.07.27. at 22:11

Zugló – biztonságosabb és zöldebb lesz a Vezér utca

Elkezdődtek a felújítási munkák a Vezér utcában: a BKK beruházásának köszönhetően a Fogarasi út és a Füredi utca közötti útszakasz a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik. A korszerűsítés előreláthatóan 2023 tavaszáig tart.

Szegély- és burkolatbontási munkákkal kezdődött a Vezér utca felújítása, amelynek keretében jelentősen megváltozik a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz. A jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy átalakul és új funkciót kap.

A beruházás során a BKK teljesen megújítja a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot, kerékpársávot alakít ki, amely közvetlenül csatlakozik a Vezér utca szervizútján 2021-ben kialakított kerékpárosbarát útvonalhoz, új járdákat épít, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes közlekedést, korszerűsíti a közvilágítást, részben újakra cseréli a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait, elvégzi a szükséges közműkiváltásokat és több mint 40 fát, valamint 8300 cserjét ültet el a füvesítés mellett.

A helyszíni kivitelezési munkák miatt irányonként egy-egy sávon haladhat a közúti forgalom, így azzal együtt a közösségi közlekedési járművek is.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat a közterület-fejlesztések és -felújítások során elkötelezett az élhető város megvalósítása mellett, ezért a használhatóságra, illetve a közlekedés veszélyeinek csökkentésére is hangsúlyt fektet. Ehhez kapcsolódóan a Vezér utca megújítása során is kiemelt szerepet kap az akadálymentesítés, amelyet a taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolat, valamint a korszerű közvilágítás kialakítása is segít.

Zuglói magazin Zugló közéleti magazinja

 • A hónap műtárgya(i) szeptemberben az Etióp keresztek
  by zugloinfo on 2022.09.14. at 14:27

  Írta: Néprajzi Múzeum Az Afrika szarván fekvő Etiópiában már az i. sz. 4. században megvetette lábát a kereszténység, majd fokozatosan kiszorította az Akszúmi Birodalom területén élők ázsiai és afrikai elemekkel vegyes hitvilágát. A legenda szerint két szír hajótörött jutott el az akszúmi királyi udvarba, s ott egyikük, Frumenciusz segített az akkor még gyermek Ezana király nevelésében. Hatalomra kerülése után az The post A hónap műtárgya(i) szeptemberben az Etióp keresztek appeared first on Zuglói magazin.

 • A Bosnyák tér nemzetgazdaságilag kiemelt ügy lett
  by zugloinfo on 2022.08.13. at 14:55

  Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, sőt közérdekű beruházássá nyilvánított a kormány a budapesti XIV. kerületi Bosnyák tér környékének teljes átalakítását. – derül ki a Magyar Közlöny csütörtök éjjel megjelent legfrissebb számából. A Bosnyák tér mögötti területet birtokló NER-közeli cég, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. januárban folyamodott építési engedélyért a fővárosi kormányhivatalhoz. A projektcég a NER-közeli vállalkozóhoz, Balázs Attilához tartozik, aki közeli kapcsolatot ápol The post A Bosnyák tér nemzetgazdaságilag kiemelt ügy lett appeared first on Zuglói magazin.

 • Biztonságosabb és zöldebb lesz a Vezér utca
  by zugloinfo on 2022.07.27. at 20:11

  Szegély- és burkolatbontási munkákkal kezdődött a Vezér utca felújítása, amelynek keretében jelentősen megváltozik a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz. A jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy átalakul és új funkciót kap. A beruházás során a BKK teljesen megújítja a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot, kerékpársávot alakít ki, amely közvetlenül csatlakozik The post Biztonságosabb és zöldebb lesz a Vezér utca appeared first on Zuglói magazin.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x