Zugló – biztonságosabb és zöldebb lesz a Vezér utca

Elkezdődtek a felújítási munkák a Vezér utcában: a BKK beruházásának köszönhetően a Fogarasi út és a Füredi utca közötti útszakasz a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik. A korszerűsítés előreláthatóan 2023 tavaszáig tart.

Szegély- és burkolatbontási munkákkal kezdődött a Vezér utca felújítása, amelynek keretében jelentősen megváltozik a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz. A jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy átalakul és új funkciót kap.

A beruházás során a BKK teljesen megújítja a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot, kerékpársávot alakít ki, amely közvetlenül csatlakozik a Vezér utca szervizútján 2021-ben kialakított kerékpárosbarát útvonalhoz, új járdákat épít, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes közlekedést, korszerűsíti a közvilágítást, részben újakra cseréli a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait, elvégzi a szükséges közműkiváltásokat és több mint 40 fát, valamint 8300 cserjét ültet el a füvesítés mellett.

A helyszíni kivitelezési munkák miatt irányonként egy-egy sávon haladhat a közúti forgalom, így azzal együtt a közösségi közlekedési járművek is.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat a közterület-fejlesztések és -felújítások során elkötelezett az élhető város megvalósítása mellett, ezért a használhatóságra, illetve a közlekedés veszélyeinek csökkentésére is hangsúlyt fektet. Ehhez kapcsolódóan a Vezér utca megújítása során is kiemelt szerepet kap az akadálymentesítés, amelyet a taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolat, valamint a korszerű közvilágítás kialakítása is segít.

Zuglói magazin Zugló közéleti magazinja

 • Megunta a totojázást a MOK
  by MTI on 2023.02.04. at 16:39

  Kormányzati ciklusokon átívelő egészségügyi stratégia kialakítását követeli a Magyar Orvosi Kamara. Kormányzati ciklusokon átívelő egészségügyi stratégia kialakítását követeli a Magyar Orvosi Kamara (MOK), ennek kikényszerítésére pedig nyomásgyakorló eszközök bevetésére kéri az orvosokat – jelentették be a MOK vezetői szombaton, a szervezet rendkívüli küldöttgyűlése után tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.     Álmos Péter alelnök közölte, a küldöttgyűlésen megfogalmaztak azonnali, “tűzoltó jellegű” javaslatokat – például,

 • Számítógép, laptop felvásárlás
  by zugloinfo on 2023.02.04. at 09:47

  Szponzorált tartalom Vásárolunk laptopokat, asztali számítógépeket kompletten vagy alkatrészeket, kiegészítőket. Megegyezés alapján. Kiszálással is vásárolunk, ha megegyezünk készpénzben fizetünk. Telefonon, látatlanban nem tudunk az árakban megegyezni. Megértésüket köszönjük! Kérünk mindenkit, hogy irányárat jelöljenek meg a megkereséskor, a gyorsabb ügymenet miatt. Köszönjük! Laptopot, PC-t egyben vagy alkatrészeketMonitorokat (csak lap monitor min 19″tól), TelevíziókatMerevlemezeket, videókártyát, memóriát, alaplapot, processzortSzámítogép házakat, kábeleketNyomtatót, perifériákat Számítógép,

 • Kártevőirtás profiktól
  by zugloinfo on 2023.02.03. at 23:32

  Szponzorált tartalom Magánszemélyeknek és Cégnek a legmodernebb, leghatékonyabb technológiák, megfizethető árak, professzionális szolgáltatás. Ha kártevőirtás. akkor RovarOff Kft a megoldás! Miért érdemes a RovarOff Kft-t választanod? Telefon: +36-70-741-6382

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments