A rezsibiztos külön utas szankciói

A Németh Szilárdhoz köthető alapítvány július 1-vel kizárta a csepeli önkormányzathoz köthető sportolókat a Csepel SC területéről, így a Csepel FCnek is el kellett hagynia 110 éves otthonát.

Miközben sokkal több közpénzt kap a Csepel SC, mint az elmúlt évtizedekben, kevesebb csepeli gyereknek nyújtanak lehetőséget a sportolásra, mint eddig. Mivel az alapítvány a nemrégiben létrehozott labdarúgó szakosztályába is sokkal kevesebb gyerek jár, mint a többi csepeli klubba, az alapítvány pályái kihasználatlanok lettek. A csepeli gyerekek többsége, valamint a Csepel FC csapata kizárásuk után a Kis-Duna-parton találtak új otthonra.

„Az Alapítvány alapítói feladatunkként azt határozták meg, hogy elsősorban a kerület dolgozói és azok gyermekei sportolási lehetőségeit biztosítsuk, illetve, hogy elősegítsük az egészséges életmód, a rendszeres mozgás szemléletének terjesztését. Ennek érdekében az Alapítvány tulajdonában álló Béke téri központi sporttelep, illetve a Hollandi úti Vízitelep 11 sportegyesületnek ad otthont, térítésmentes használat biztosításával számos kiemelkedő hazai és nemzetközi eredmény megszületését segítjük, több ezer sportszerető fiatal egészségének megóvásához járulunk hozzá. Az Alapítvány létesítményei számos iskolai, kerületi rendezvénynek is helyszíne”

– írta céljairól a Csepel SC Alapítvány nem is olyan régen. A célok azonban látványosan megváltoztak, miután a Németh Szilárdhoz köthető Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány vette meg a kormány által biztosított közpénzből a Csepel SC sporttelepeit.

Bár az elmúlt évtizedekben soha ilyen sok közpénzt nem kapott a Csepel SC a kerületi sportélet fellendítésére, már nem az számít, hogy az itt élő gyerekek sportolását segítsék elő. Az alapítvány kuratóriumában sincs egyetlen csepeli és egyetlen sportoló sem. Úgy tűnik, akik nem a Csepel SC szakosztályaiba járnak ‒ vagyis nem Németh Szilárd közvetlen pénzügyi felügyelete alá tartoznak ‒ kiszorulhatnak a sportéletből.

Mindenki írt nyílt levelet

Ha az egyszeri szemlélő a nyílt leveleket és azt a sok milliárd forint közpénzt nézi, ami most jutna Csepelnek, biztosan nem érti, hogyan tudják kizárni éppen a csepeli sportolókat a Csepel SCből. A Csepel SC szerint ők valójában csak az összefogás megtestesítői, és a sportolók kizárásával a jó ügyet képviselik. Azt, hogy mindenki az alapítvány szakosztályait erősítse. Aki ezt nem fogadja el, a sport ellensége, legyen birkózó, labdarúgó, polgármester, klubvezető, edző vagy bármi más. A többiek azonban nem tudják megérteni és elfogadni a nyilvánvaló kirekesztést.

Ott lebeg mindenki előtt a Csepeli Birkózó Club (CSBC) példája. Az alapítvány 2,4 milliárd forintot kapott a kormánytól a CSBC otthonának megépítésére, amit a csepeli önkormányzat a Kis-Duna-parti telekkel támogatott. Amikor azonban elkészült a csarnok, Németh Szilárd – az önkormányzattal kötött megállapodással ellentétesen – kiszorította az ország egyik legsikeresebb klubját új otthonukból, és új birkózó szakosztályt alapított. Ez ugyanaz a recept, amit a focistákkal tesznek. Németh Szilárd új birkózó szakosztálya ennek ellenére sincs a Magyar Birkózó Szövetség 2021- es eredménylistáján.

Vagyis a több pénz következménye csak a több konfliktus lett, csepeli eredmények nélkül. A csepeli focistákat is kitiltották már egyszer az SC pályáiról. Akkor a polgármester és a csepeli sportolók kérésére engedték vissza őket. Az új szakosztály bejelentésével azonban elérkezettnek láthatják az időt arra, hogy leszámoljanak a legnagyobb csepeli utánpótlás-csapattal is. A bűnük annyi, hogy nem Németh Szilárd szakosztályába tartoznak.

„Mindenki számoljon el a lelkiismeretével”

„A legszomorúbb pedig az, hogy ezzel az elvtelen döntéssel rengeteg gyerek lett kizárva a Csepel SC-ből. Felelős politikusnak és szülőnek pedig tudniuk kell, hogy a gyerekekkel nem lehet szórakozni, rajtuk nem csattanhat az ostor. Hiszen végső soron miattuk dolgozunk. Mindenki számoljon el a lelkiismeretével” – írta a történtekről Borbély Lénárd polgármester. „ Csepel s portéletében BÉKÉRE van szükség, ahogyan a világban is. Ezt kellene megértenie mindenkinek. És az, aki a saját közegében nem tud a békére törekedni, az hogyan tudja ezt a gondolatot máshol képviselni? A munkát folytatjuk, a csepeliek ránk, a megválasztott önkormányzatukra továbbra is számíthatnak! Várunk minden focizni vágyó gyereket, szülőt! Mert a sport tartást ad és kitartásra nevel”

– fogalmazott.

TK

Csepel polgármesterének nyílt levele

Borbély Lénárd

„Ez a szomorú nap is elérkezett. Csepel polgármestereként ezt pedig nem hagyhatom szó nélkül. Nem is olyan rég egy amerikai hátterű ingatlanfejlesztő cég kezében volt a Csepel SC, de ennek ellenére a kerület nagymúltú focicsapatának jogutódja és annak utánpótlás gyerekei ott focizhattak. Ez volt az otthonuk, immáron 110 éve. Aztán 2021-ben örömhírként járta be a sajtót a nagy bejelentés: » a Csepel SC újra a csepelieké!« Szintén ebben az évben ez a nagymúltú futball klub úgy döntött, hogy beolvad a biztos hátterű csepeli önkormányzati egyesületbe, mert bennük bíztak.

A két összeolvadó egyesület Csepel FC USE név alatt folytatja a közös munkát, rengeteg gyereket felkarolva. Az önkormányzati egyesületet ígéretünk szerint 2015-ben hoztuk létre azzal a szándékkal, hogy segítsük a csepeli sportolni vágyó gyerekeket és családjaikat. Nálunk az anyagi háttér nem akadály. Ma, 2022. július 1-jén eljött a nap, amikor a Csepel SC új tulajdonosi háttere kizárta Csepel futballcsapatát és több száz gyereket a Béke téri stadionból, ezzel mostanra az önkormányzat egyesületét tiltotta ki onnan. Szerződést nem hosszabbítanak. A zárakat már tegnapra le is cserélték. Ugyanez már egy évvel ezelőtt megtörtént, de akkor észérvekkel még meg lehetett győzni a döntéshozót. Most viszont ez véglegesnek tűnik, hiába kérték a sportvezetők, valamint személyesen én is.

A Csepel SC nem önkormányzati tulajdon (és nem is volt az), és emiatt is, már nem a csepelieké. Ez a szomorú valóság. A kuratórium tagjai között egyetlenegy csepeli, sőt, egyetlenegy sportoló sincs. Az önkormányzat sportegyesülete oda nem mehet be. A legszomorúbb pedig az, hogy ezzel az elvtelen döntéssel rengeteg gyerek lett kizárva a Csepel SC-ből. Felelős politikusnak és szülőnek pedig tudniuk kell, hogy a gyerekekkel nem lehet szórakozni, rajtuk nem csattanhat az ostor. Hiszen végső soron miattuk dolgozunk. Mindenki számoljon el a lelkiismeretével.

Csepel sportéletében BÉKÉRE van szükség, ahogyan a világban is. Ezt kellene megértenie mindenkinek. És az, aki a saját közegében nem tud a békére törekedni, az hogyan tudja ezt a gondolatot máshol képviselni? A munkát folytatjuk, a csepeliek ránk, a megválasztott önkormányzatukra továbbra is számíthatnak! Várunk minden focizni vágyó gyereket, szülőt! Mert a sport tartást ad és kitartásra nevel.”

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere

Csepeli magazin Csepel közéleti magazinja

 • Örömmel értesítelek benneteket, hogy idén is ellátogat a környékre a Mikulás
  by csepel on 2022.11.24. at 20:05

  Kedves Vásárlóink! Örömmel értesítelek benneteket, hogy idén is ellátogat hozzánk a Mikulás! December 6-án , a télapóval fotózkodni is lehet, amelynek ára 500ft/kép amit csak akkor kell (előre) kifizetni, ha a “modell” kéri a képet. A képekből befolyt összeget ,idén egy rászoruló családnak ajánlanánk fel. Aki még természetesen mit sem sejt az egészből. Idén is várjuk támogatóinkat akik szívesen ajánlanának

 • A Csepeli kavicsbányatavon razziáztak a halőrök
  by csepel on 2022.10.29. at 12:43

  Rendkívüli ellenőrzést végeztek a Nébih Állami Halőri Szolgálat (ÁHSZ) és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) halőrei a Csepeli kavicsbányatavon október elején írja a Nébih portál Az akció során bevontak 12 horgászengedélyt, lefoglaltak 14 horgászbotot és 82 haltároló eszközt, melyekből összesen több mint 300 kg halat engedtek vissza a tóba. További 56 esetben jelenleg is vizsgálat zajlik a halvédelmi jogszabályok

 • Csepelre költözik a Barba Negra
  by csepel on 2022.10.13. at 14:04

  Több éves előkészítő munka után október közepétől Csepelre költözik Budapest egyik legismertebb élőzenei kulturális helyszíne, a Barba Negra. Az üzemeltetők vállalták, hogy a lakók nyugalmát nem zavarják, amit zajszakértői mérésekkel is ellenőriznek majd. A Barba Negra, amely az ország egyik legnevesebb élőzenei, kulturális helyszíne és több mint tíz éve működik Budapesten, hamarosan Észak-Csepelen, a Szállító utcában nyitja meg kapuit.Régóta meglévő

 • Robbantással fenyegetőzött egy férfi Csepelen
  by csepel on 2022.10.07. at 21:12

  A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki kétszer is robbantással fenyegetőzött Csepelen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indított eljárást egy budapesti férfivel szemben, aki a gyanú szerint 2022. október 6-án 22 óra 50 perc körül tárcsázta a segélyhívót, hogy közölje; robbanóanyagot helyezett el a csepeli víztoronynál. A rendelkezésre álló adatok szerint ugyanez a

 • Hétfőtől három egyenlő műszakban dolgoznak Csepelen
  by csepel on 2022.10.07. at 12:20

  Népszabadság 1957 február 2. Az Arcanummal kötött együttműködésünk keretében elindítottuk a “Digitális Történelem” blogunkat, az elmúlt 250 év feldolgozott és digitalizált sajtó anyagjaival. A kijárási tilalom miatt eddig nem tudtak egyenlő műszakokat szervezni Csepelen. Az éjszaka dolgozóknak már este 9 órakor el kellett foglalni munkahelyüket és körülbelül tíz órát dolgoztak. A kijárási idő meghoszszabbítása most lehetővé teszi az egyenlő műszakok szervezését. A

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments