Kerületi közélet — 2022.04.03. at 10:34

KÖZÖSSÉGI KÖLTSÉGVETÉS 2022
ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER

A tavalyi kampányban több mint 1500 javaslat és közel 6500 szavazat érkezett, ami azt mutatja, hogy a kerületiek értik és fontosnak tartják a Közösségi Költségvetés kampányt, és aktív részesei akarnak lenni a kerületi fejlesztésekkel kapcsolatos döntéshozatalnak.

A Közösségi Költségvetést idén még közelebb visszük Önökhöz, még több lehetőséget kínálunk arra, hogy bevonjuk a kerület lakóit a döntésbe.

Kampányunk ezért idén 3 új elemmel bővül:

· A kampány jelölő szakaszában 5 lakossági fórumot szervezünk: lehetőség lesz a javaslatok megbeszélésére, azok kivitelezési lehetőségeinek megvitatására.

· A szavazási körben 5 közös helyszínbejárást tervezünk, ahol a résztvevők véleményezhetik a szavazásra bocsátott fejlesztések megvalósítását.

· A kampányt nagykövetek fogják segíteni, hogy minél több információt oszthassunk meg minél szélesebb körben a harmadik kerületben.

Óbudai közélet Óbuda közéleti magazinja

 • Elhunyt Szakcsi Lakatos Béla
  by obuda on 2022.10.02. at 14:32

  Életének 80. évében vasárnap hajnalban elhunyt Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, a nemzet művésze, a magyar dzsessz kiemelkedő alakja – tudatta a Magyar Jazz Szövetség.     Mint a szervezet közösségi oldalán írta, Szakcsi Lakatos Béla személye összefonódott a hazai dzsessz fejlődésével és kiteljesedésével, távozása pótolhatatlan veszteség.    Szakcsi Lakatos Béla 1943. július 8-án született Budapesten. Kilencévesen kezdett zongorázni, családjának csak ekkor lett annyi pénze, hogy hangszert vegyenek The post Elhunyt Szakcsi Lakatos Béla appeared first on Óbudai közélet.

 • Újabb buszsávellenőrzés volt Budapesten. A végeredmény
  by obuda on 2022.08.30. at 11:22

  Vezetés közben kézben tartott mobiltelefon-használat, piros lámpán való áthajtás és a záróvonal átlépése miatt is bírságoltak a legutóbbi buszsávellenőrzés alkalmával a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2022. augusztus 25-én a buszsávok szabályos használatát ellenőrizték a Budapesti Közlekedési Központ Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnersége​ keretében. Az ellenőrzés alatt összesen 46 járművezetővel szemben intézkedtek: 39 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, leginkább The post Újabb buszsávellenőrzés volt Budapesten. A végeredmény appeared first on Óbudai közélet.

 • FŐTÁV távvezeték karbantartás
  by obuda on 2022.08.29. at 17:46

  BKM Nonprofit Zrt. – FŐTÁV tájékoztatta önkormányzatunkat, hogy távvezetéki karbantartási munkálatokat végeznek a jövő héten a harmadik kerületben. Az érintett épületek címlistáját mutatjuk. A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FŐTÁV Távhőszolgáltatási Divíziójának tájékoztatása szerint a távvezetéki karbantartási munkálatok 2022. szeptember 5-én, hétfőn 3:00 órától 23: 59 percig és 2022. szeptember 6-án, kedden 4:00 órától 23:00 óráig a használati melegvíz-szolgáltatást fogják érinteni. Az The post FŐTÁV távvezeték karbantartás appeared first on Óbudai közélet.

 • Laár otthagyta a L’art pour l’art Társulatot
  by obuda on 2022.08.29. at 14:15

  Arold Péter Az elmúlt 30 év számomra meghatározó humorfoltja volt az életemnek, mely, most minden tudott ok nélkül szertefoszlik. Amikor Galla kilépett, már akkor veszteség ért engem és szerintem mindenkit aki kedvelte Őket. Nem beszélve Nagy Nati távozásáról, bár Ő a színészi karrier felé kacsintgatott. Most András jelentette be, hogy már februárban kilépett a társulattól, de egy közös megegyezés alapján The post Laár otthagyta a L’art pour l’art Társulatot appeared first on Óbudai közélet.

 • Októbertől igényelhetik a rezsitámogatást a rászorulók
  by obuda on 2022.08.29. at 14:01

  Októbertől igényelhetik a rezsitámogatást a rászorulók, ha a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén támogatja az erről szóló előterjesztést – mondta a főpolgármester hétfőn Budapesten a közmédiának.     Karácsony Gergely egy más témában tartott sajtótájékoztató után kapott kérdéseket a bevezetni tervezett fővárosi rezsitámogatási rendszerről, és ezekre válaszolva úgy fogalmazott: “nem az a kérdés, miből tudjuk kifizetni, hanem (…) hogy a főváros teljesítse azt The post Októbertől igényelhetik a rezsitámogatást a rászorulók appeared first on Óbudai közélet.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x