Gyilkosság a Károlyi kertben

Megosztom

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal a 28 éves férfival szemben, aki 2020 februárjában, Budapest belvárosában egy késszúrással megölt egy fiatal külföldi férfit – közölte a Fővárosi Főügyészség

A vádirat szerint az amerikai-brit-magyar állampolgárságú férfi 2020. február 7-én egy ismerősével szórakozni indult, majd az éjszaka folyamán  nagyobb mennyiségű alkoholt ivott. A férfi hajnalban, ittasan indult vissza a belvárosi tartózkodási helyére. A férfi az V. kerület, Károlyi kert mellett haladt, amikor – pontosan nem ismert előzmények után – megindult a túloldalon, a járdán sétáló 25 éves francia férfi irányába. A vádlott futva közelítette meg a sértettet, majd kétszer arcon ütötte, és késsel egy határozott mozdulattal mellkason szúrta a férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A támadást követően a vádlott elfutott. 

A sértett életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogásról szóló korábbi sajtóközleménye, videóval, az alábbi linken érhető el:

A felvételen a vádlott látható a bűncselekmény előtt, majd közvetlenül utána, ahogyan futva menekül. 

Belvárosi magazin Az V. kerület közéleti magazinja

  • A parkolóból park lett a város közepén!
    on 2024.06.05. at 18:59

    A parkolóból park lett a város közepén! A nyitóhétvégén több ezren fordultak meg Budapest legújabb közparkjában: volt közös olvasás, workshop, Városháza történeti-séta és DJ Palotai emlékest és nyáron is sok-sok The post A parkolóból park lett a város közepén! appeared first on Belvárosi magazin .

  • Kőfaragás az építészetben: A magyar Parlament épületének külső megjelenése
    on 2024.06.02. at 16:22

    A kőfaragás művészete évszázadok óta meghatározó szerepet játszik az építészetben. A finoman kidolgozott kő díszítések nem csak esztétikai értékkel bírnak, hanem történelmi és kulturális jelentőséget is hordoznak. A magyar Parlament The post Kőfaragás az építészetben: A magyar Parlament épületének külső megjelenése appeared first on Belvárosi magazin .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük