Budapest — 2022.07.27. at 17:19

Gyilkosság a Károlyi kertben

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal a 28 éves férfival szemben, aki 2020 februárjában, Budapest belvárosában egy késszúrással megölt egy fiatal külföldi férfit – közölte a Fővárosi Főügyészség

A vádirat szerint az amerikai-brit-magyar állampolgárságú férfi 2020. február 7-én egy ismerősével szórakozni indult, majd az éjszaka folyamán  nagyobb mennyiségű alkoholt ivott. A férfi hajnalban, ittasan indult vissza a belvárosi tartózkodási helyére. A férfi az V. kerület, Károlyi kert mellett haladt, amikor – pontosan nem ismert előzmények után – megindult a túloldalon, a járdán sétáló 25 éves francia férfi irányába. A vádlott futva közelítette meg a sértettet, majd kétszer arcon ütötte, és késsel egy határozott mozdulattal mellkason szúrta a férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A támadást követően a vádlott elfutott. 

A sértett életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogásról szóló korábbi sajtóközleménye, videóval, az alábbi linken érhető el:

A felvételen a vádlott látható a bűncselekmény előtt, majd közvetlenül utána, ahogyan futva menekül. 

Belvárosi magazin Az V. kerület közéleti magazinja

  • A hónap műtárgya(i) szeptemberben az Etióp keresztek
    by belvaros on 2022.09.14. at 14:24

    Írta: Néprajzi Múzeum Az Afrika szarván fekvő Etiópiában már az i. sz. 4. században megvetette lábát a kereszténység, majd fokozatosan kiszorította az Akszúmi Birodalom területén élők ázsiai és afrikai elemekkel vegyes hitvilágát. A legenda szerint két szír hajótörött jutott el az akszúmi királyi udvarba, s ott egyikük, Frumenciusz segített az akkor még gyermek Ezana király nevelésében. Hatalomra kerülése után az The post A hónap műtárgya(i) szeptemberben az Etióp keresztek appeared first on Belvárosi magazin.

  • Váli Dezső — Válogatás a Horn-Gyűjteményből
    by belvaros on 2022.09.12. at 12:48

    Lenyűgöző kiállítással tiszteleg a Kálmán Makláry Fine Arts galéria az idén 80 éves Váli Dezső festőművész munkássága előtt. Váli különleges világába a Horn-gyűjteményéből válogatva kapunk bepillantást. A közel 30 bemutatásra kerülő műalkotás felöleli a mester teljes életművét a korai avantgárd daraboktól, a zsidó temetős képeken keresztül az ikonikus műtermekig. A kiállítás sajátossága egyrészt, hogy a kiállítótér bármely pontjáról nézve a The post Váli Dezső — Válogatás a Horn-Gyűjteményből appeared first on Belvárosi magazin.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x