120 kilós bombát hatástalanítottak Csepelen

Megosztom

A csepeli szabadkikötő területén földmunkák során feltételezett robbanóeszközt találtak.

A helyszínre érkező tűzszerészek járőrparancsnoka megállapította, hogy egy második világháborús eredetű, GP-250 típusú, 120 kilogrammos amerikai légibomba került elő, élesített orr- és fenékgyújtó szerkezettel.

A robbanótest szállításához annak hatástalanítása szükséges, melynek biztonságos kivitelezéséhez mintegy 300 méter sugarú körben zárta le az érintett területet a Magyar Rendőrség. A légibomba gyújtószerkezeteinek eltávolítását megkezdték a helyszínen a tűzszerészek.

Ezt követően a bombát sikeresen hatástalanították. Az eltávolított orr- és fenék gyújtószerkezetet megsemmisítették, a bomba testet pedig a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították későbbi megsemmisítésre a tűzszerészek.

A bomba kiemeléséről és a hatástalanításáról a MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred Facebook oldalán képekkel is beszámolt

Csepeli magazin XXI. kerület Csepel közéleti magazinja

  • Rágcsálók okozta károk
    by csepel on 2024.05.02. at 16:12

    A rágcsálók, mint az egerek és patkányok, komoly károkat okozhatnak otthonokban, mezőgazdasági területeken és üzleti vállalkozásokban is. A károk széles The post Rágcsálók okozta károk appeared first on Csepeli magazin XXI. kerület.

  • „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész
    by csepel on 2024.05.02. at 10:46

    Molnár Bertalant, az angolozz.hu nyelvoktató portál tulajdonosát és vezető fejlesztőjét kérdeztük a „Színes angol-magyar példamondatok” című nyelvkönyvről, amely az első The post „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész appeared first on Csepeli magazin XXI. kerület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük