120 kilós bombát hatástalanítottak Csepelen

Megosztom

A csepeli szabadkikötő területén földmunkák során feltételezett robbanóeszközt találtak.

A helyszínre érkező tűzszerészek járőrparancsnoka megállapította, hogy egy második világháborús eredetű, GP-250 típusú, 120 kilogrammos amerikai légibomba került elő, élesített orr- és fenékgyújtó szerkezettel.

A robbanótest szállításához annak hatástalanítása szükséges, melynek biztonságos kivitelezéséhez mintegy 300 méter sugarú körben zárta le az érintett területet a Magyar Rendőrség. A légibomba gyújtószerkezeteinek eltávolítását megkezdték a helyszínen a tűzszerészek.

Ezt követően a bombát sikeresen hatástalanították. Az eltávolított orr- és fenék gyújtószerkezetet megsemmisítették, a bomba testet pedig a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították későbbi megsemmisítésre a tűzszerészek.

A bomba kiemeléséről és a hatástalanításáról a MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred Facebook oldalán képekkel is beszámolt

Csepeli magazin XXI. kerület Csepel közéleti magazinja

  • Angolozz.hu
    by csepel on 2024.04.17. at 15:39

    Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik The post Angolozz.hu appeared first on Csepeli magazin XXI. kerület.

  • Tovább folyik az adok-kapok
    by csepel on 2024.04.16. at 07:31

    Tegnap az Egyenes beszéd vendége volt Tarlós István volt főpolgármester és Vitézy Dávid vádjaira reagált a műsorban. Vitézy Dávid kontrareagált The post Tovább folyik az adok-kapok appeared first on Csepeli magazin XXI. kerület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük