120 kilós bombát hatástalanítottak Csepelen

Megosztom

A csepeli szabadkikötő területén földmunkák során feltételezett robbanóeszközt találtak.

A helyszínre érkező tűzszerészek járőrparancsnoka megállapította, hogy egy második világháborús eredetű, GP-250 típusú, 120 kilogrammos amerikai légibomba került elő, élesített orr- és fenékgyújtó szerkezettel.

A robbanótest szállításához annak hatástalanítása szükséges, melynek biztonságos kivitelezéséhez mintegy 300 méter sugarú körben zárta le az érintett területet a Magyar Rendőrség. A légibomba gyújtószerkezeteinek eltávolítását megkezdték a helyszínen a tűzszerészek.

Ezt követően a bombát sikeresen hatástalanították. Az eltávolított orr- és fenék gyújtószerkezetet megsemmisítették, a bomba testet pedig a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították későbbi megsemmisítésre a tűzszerészek.

A bomba kiemeléséről és a hatástalanításáról a MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred Facebook oldalán képekkel is beszámolt

Csepeli magazin XXI. kerület Csepel közéleti magazinja

  • PÁRATLAN PANORÁMÁVAL, 120 MÉTERREL A DUNA FÖLÖTT NYÍLT MEG A VIRTU RESTAURANT
    by csepel on 2024.05.09. at 16:03

    Szponzorált tartalom November 22-én megnyitott az ország legmagasabb épületének tetején a VIRTU Restaurant. A MOL Campus 28. emeletén található ez The post PÁRATLAN PANORÁMÁVAL, 120 MÉTERREL A DUNA FÖLÖTT NYÍLT MEG A VIRTU RESTAURANT appeared first on Csepeli magazin XXI. kerület.

  • Terelések, lezárások Budapesten
    by csepel on 2024.05.08. at 06:42

    A kínai miniszterelnök és delegációja miatt a mai naptól lezárásokra és terelésekre kell számítani a fővárosban közlekedőknek. A BRFK tájékoztatása The post Terelések, lezárások Budapesten appeared first on Csepeli magazin XXI. kerület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük