Kerületi közélet — 2022.07.27. at 14:15

120 kilós bombát hatástalanítottak Csepelen

A csepeli szabadkikötő területén földmunkák során feltételezett robbanóeszközt találtak.

A helyszínre érkező tűzszerészek járőrparancsnoka megállapította, hogy egy második világháborús eredetű, GP-250 típusú, 120 kilogrammos amerikai légibomba került elő, élesített orr- és fenékgyújtó szerkezettel.

A robbanótest szállításához annak hatástalanítása szükséges, melynek biztonságos kivitelezéséhez mintegy 300 méter sugarú körben zárta le az érintett területet a Magyar Rendőrség. A légibomba gyújtószerkezeteinek eltávolítását megkezdték a helyszínen a tűzszerészek.

Ezt követően a bombát sikeresen hatástalanították. Az eltávolított orr- és fenék gyújtószerkezetet megsemmisítették, a bomba testet pedig a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították későbbi megsemmisítésre a tűzszerészek.

A bomba kiemeléséről és a hatástalanításáról a MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred Facebook oldalán képekkel is beszámolt

Csepeli magazin Csepel közéleti magazinja

  • Csepel ismét az élen
    by csepel on 2022.10.01. at 08:06

    Az elmúlt 250 év híreit olvashatod az Arcanumon, most ingyen. A legnagyobb magyar sajtóadatbázis vasárnapig előfizetés nélkül elérhető! Szabad Nép, 1944. december (2. évfolyam, 5. szám)1944-12-01 / 5. szám December 4-én, hétfőn a kora reggeli órákban ragasztották ki Csepelen a hirdetményeket, melyek tudtul adták, hogy a község déli felét még aznap ki kell üríteni. A csepeli gyárakban dolgozók a község The post Csepel ismét az élen appeared first on Csepeli magazin.

  • Mi ez a hiszti?
    by csepel on 2022.09.14. at 16:07

    Arold Péter A csepeli önkormányzat a Demokratikus Koalíció (DK) hétvégi, csepeli család napnak nevezett programjával kapcsolatban az alábbi közleményt adja ki. Politikai pártok számos alkalommal tartottak és tarthatnak a jövőben is politikai rendezvényeket feltéve, ha betartják a jogszabályokat. A gyülekezési jog alapján mindenkinek joga van a demokrácia eszközeit használni, a szabályok mentén.A DK azonban nem kívánta betartani ezeket, így végül The post Mi ez a hiszti? appeared first on Csepeli magazin.

Hozzászólok a Facebookon
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x