Fokozódik a drámai feszültség

Megosztom

Regős Bendegúz

Mint arról már mondtam véleményt, ha egymást kezdik enni az már a vég kezdete. Bencsik öccse is beszállt a buliba – mint egy jó testvér – amelyben Bencsik András Rákay producer mester filmjét gyalulja, de rendesen.

Facebook posztjában fejtette ki véleményét Philipról, aki amúgy Kálmán elismerve, hogy vannak olyan emberek, akik szeretik fényezni magukat és ezzel nincs is akkor gond, de amikor a hazfiasságról beszél, már oda kell figyelni.

Az viszont elfogadhatatlan, hogy a hazafiasságot összemossa a saját művészi teljesítményével, és pusztán a témaválasztásra alapozva hazafi kötelességnek minősíti a produkciójának elismerését, a bírálatot pedig hazafiatlannak, sőt egyenesen árulásnak nevezi.

fejezte ki véleményét azon alkalomból, hogy Kálmán Bencsik kritikájára nemes egyszerűséggel a Húsvét köntösébe bújtatva Bencsiket leárulózota.

Kálmánunk még ifjú korában a kultúrviselkedés tekintetében másként viselkedett. Ennél is ocsmányabban.

Bencsik Gábor gondolatsorát így zárta le:

A Most vagy soha helyes értékelését nem Rákay Kálmántól várom, ez nem is az ő dolga, neki ebben nem osztottak szerepet. Az értő kritika feladata, hogy közéleti elfogultságoktól mentesen magát a művet minősítse. Rákay csupán annyit tehet, hogy okul belőle.

Szóval van, amikor egyet tudok érteni a másik féllel is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük