Premierekkel zárja az évadot a Nemzeti Táncszínház

Megosztom

A Szegedi Kortárs Balett Diótörő-előadása, valamint Karácsonyi álom címmel Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat új, élőzenével, hagyományos és kortárs táncelemekkel készülő produkciója is szerepel a Nemzeti Táncszínház decemberi kínálatában, amelyben több bemutató is helyet kapott.

    Az idén december 20-tól több alkalommal is műsorra tűzik az E. T. A. Hoffmann A diótörő és az egérkirály című műve alapján, Csajkovszkij zenéjével készült mese-balettet, Juronics Tamás koreográfiájában, a Szegedi Kortárs Balett előadásában.
    Szintén az ünnepre hangolódva mutatják be 17-én Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat legújabb, Karácsonyi álom című, hagyományos és kortárs táncelemeket is magába foglaló előadását – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Decemberben több új bemutatót is tartanak a Nemzeti Táncszínházban. A hónap első premierje 5-én az egyedülálló táncstílust megalkotó Urban Verbunk előadása. A formabontó tánc show a jelen égető globális társadalmi kérdéseire hívja fel a figyelmet.
    Ezt követően két Shakespeare-adaptációt is műsorra tűznek. A Kulcsár Noémi Tellabor a magyar színpadokon ritkábban játszott tragikomédiát, a Téli regét mutatja be december 6-án, míg a Kecskemét City Balett a szerző fordulatokkal teli komédiájával, a Szentivánéji álommal érkezik a Nemzeti Táncszínházba december 10-én.
    December 15-én fellép a Nemzeti Táncszínházban a húszéves fennállását ünneplő PR-Evolution Debrecen Kortárs Táncegyüttes is, amely Weöres Sándor A teljesség felé című filozofikus művét ülteti át a tánc nyelvére.
    A Nemzeti Táncszínház kisterme is számos újdonsággal várja az érdeklődőket. A Duna Táncműhely 15-i bemutatójának, a Hajadonok című új darabnak a középpontjában női táncformák, a női princípium áll, négy művész tolmácsolásában. A Gangaray Dance Company 19-én látható Up című bemutatója a testben rejlő végtelen lehetőségekre, a zene és tér kapcsolatára fókuszál, hangsúlyozva a mozdulat elsöprő kifejezőerejét, amely képes új világokba repíteni a nézőt.
    A közleményben kiemelik, hogy az idén a különleges premierek és az ünnepi műsorok mellett a nézőket kétféle karácsonyi bérlettel is várják, amelyek a legnevesebb magyar táncegyüttesek előadásait tartalmazzák, ajándékötletet is kínálva. A Karácsonyi Folklór bérletben a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes produkciói szerepelnek, míg a Karácsonyi balett bérletben a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett és a Pécsi Balett alkotásai kaptak helyet.


 • Harkányi Endre
  MegosztomHarkányi Endrét köszönti a színházvilág. A Vígszínház Facebook oldalán méltatta a színészt aki most tölti be 90. életévét. Vígszínház ,,Mindig csak bizonyos közegben tudtam létezni. Olyan meghatározó egyéniségű emberek, pályatársakElolvasom
 • Sztrájkolnak az Operában
  MegosztomNem elég, hogy a Carmina Burana ketté szakadt, most kórus nélkül fogják játszani a Hunyadi László c. opera legismertebb jelenetét, ahol 50 fő énekelte a „Meghalt a cselszövő, nem dúlElolvasom
 • Egyedül nem megy
  MegosztomA 6SZIN Egyedül nem megy című előadása arról híres, hogy aki elmegy megnézni, egytől egyig mindenki imádja. Mi jut eszedbe arról, hogy Egyedül nem megy? – Most édesapám halála jutElolvasom
 • Megjelent a Pálos olvasókönyv
  MegosztomA Magyar Pálos Rend és az OSZK évtizedes együttműködésének újabb eredményeként megjelent a Pálos olvasókönyv. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a kötet bemutatójára! Időpont: 2024. március 6., szerda 15 óra.Helyszín: OSZK, Budavári PalotaElolvasom
 • Nevetségesen keveset fizetnek Liam Neeson hangjának
  MegosztomCsernák János ismert magyar szinkronszínész Facebook bejegyzésében ment neki a Laborfimnek, ugyanis „GYALÁZAT ahogy van, egyenesen SÉRTÉS.” Kedves Filmeket és Szinkront szeretők, és Mindenki, akit érdekel! Tájékoztatlak Benneteket, hogy LiamElolvasom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük