Gondolat a gendersemlegességről

Megosztom

Arold Péter

Politikai nézetet nem lehet erre építeni. Viktornak néhány dologban igaza van.
De itthon, hogy ez történjen még sok mindennek meg kellene történnie.
Valahogy a magyar gondolkodástól ez távol áll. Ettől függetlenül a folyamatos ellen-kampánnyal nem biztos, hogy azt érik el, amit akarnak.
Ha meg akarja tenni, hát tegye, de attól még ne akarjon évezredes nemi szerepeket átírni. Mármint maga az alany. Ne a liberalizmust okoljuk ezért. Az, az egyén szabadságáról szól. Az orvostudomány jutott oda, hogy technikailag képesek lettünk rá.

A liberalizmus ajtó az újdonságokra. Rém egyszerű. Meg kell vonni az ésszerű határokat. Engem nem zavarna, ha eljutnánk oda, hogy egy harmadik „nem” számára külön rendezzenek versenyeket.

Néztem elég Sci-Fi-t ahhoz, hogy ne lássam ördögtől valónak. Mi a bizonyíték arra, hogy a világegyetemben nem léteznek gender semleges lények? És ha léteznek és az Isten teremtő hitét valljuk, akkor?

De ez lehet egyszerűen egy fejlődési szakasz, ha az evolúciót nézzük.

Ami szomorú az az érzékenyítés. A konzervativizmusnak is vannak határai. Ami ma ismeretlen, az a jövőben megszokott lesz, elfogadott.

Gondoljuk végig a történelmet és keressünk benne olyan felfedezéseket, mostanra elfogadott szokásokat, ami annak idején felháborodást keltett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük