Ingyenes teszt az állatorvosnál

Megosztom

Terézváros önkormányzatának támogatásával a kerületben élő ebek szívférgesség-tesztjét ingyen végzik el az Ó utcai állatorvosi rendelőben.

Négylábú barátainkat 2004 óta világszerte augusztus 26-án ünnepeljük. A kutyák világnapjának ötlete Colleen Paige környezetvédő, kutyakiképző, állatvédőtől származik, aki éppen ezen a napon fogadta örökbe első kutyáját. A világnap célja a kutya és a gazda közötti odaadó szeretet ünneplése közös játék és különféle rendezvények keretében, a figyelem felhívása a kutyákkal kapcsolatos emberséges bánásmódra, illetve az örökbefogadásra, a menhelyi kedvencek szomorú sorsára.

„Terézváros önkormányzata a kutyák világnapja alkalmából egy kampánnyal lepi meg a kerületi gazdikat.  Hétfőtől a Retr-Ó Állatorvosi Rendelőben, az Ó utcában ingyenes szívféreg-teszttel várják a terézvárosi kutyákat. A kedvezmény igénybevételéhez csak terézvárosi lakcímkártya szükséges. Az akció szeptember 30-ig, vagy a készlet erejéig tart” – közölte Temesvári Szilvia, zöld ügyekért felelős alpolgármester.

A szívférgesség sajnos a klímaváltozás miatt egyre elterjedtebb Magyarországon, de szerencsére egy gyorsteszttel viszonylag egyszerűen felderíthető. A betegség könnyen terjed, már egyetlen szívféreg lárvát hordozó szúnyog csípésétől is megfertőződhet a kutyus. A lárvából a csípéstől számítva kb. 7 hónap alatt alakul ki a kifejlett szívféreg, ami a tüdő és a szív nagy ereiben belül telepszik meg és ott élhet akár néhány évig is. Ennél a betegségnél nagyon sorsdöntő a korai felismerés, ezért a tesztelés rendkívül fontos, akár életmentő is lehet.

Fotó: shutterstock

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük