Képzelt beszélgetés, ami nem is annyira képzelt

Megosztom

Zalán György

– Főnök! A Karácsony keres telefonon, valami bilyodómmal kapcsolatban akar valamit!

– Mi? Az még nem rohadt szét? Ne kapcsold be, majd akkor visszatérünk rá, ha már leomlott. Legalább lesz egy újabb bizonyítéka, hogy alkalmatlan ez a nyálasszájú.

– Mit mongyak neki?

– Mit, mit! Dógom van! A kormányzás nem teadélután! A Tekesek főnöke vót má?

– Még nem. De a Semjén itt toporog, elkéretőzne, szóltak neki, hogy Galapagoson az az egy albínó óriásteknős tojásrakás előtt áll, úgy belassult, hogy nem tud elmozogni az RPG elől. Indulás előtt még intézné a helikoptert, ide most nagy kell, ez nem egy lepkefing rénszarvas!

– Jól van, mennyen, ne is lássam, ez az Iványi-ügy kezd a körmömre égni, már ennyit se lehet rábízni erre a vigyori stüszivadászra! Mindegy, mehet, de holnapután legyen itt!

– Főnök, csak az út hosszabb, átszállások, miegymás…

– Kérje el a Romulusztól a röpcsit. Leszállnak a teknősnél, le se kell állítani a motort, durrant egyet oszt jöhet haza. A tekesfőnök vótmá?

– Nem, de itt vannak a tanároktól, hogy a pénz…

– De hát most kaptak!

– A hitesek. De a többiek…

– Most jön még az – éserkölcstanosok. A többiek csak akkor, ha brüsszel fizet, és abból marad valami. Itt a parlament által elfogadott költségvetés van, mit képzelnek ezek! A tekes vótmá?

– Nem még. De ez a Hernádi rázza a kilincset, hogy a benzinársapka meg a dízel…

– Na, ezekkel a Zsoltokkal már teli a tököm! A MOL-nak is annyi nyeresége volt, hogy teletömködhetné belőle farháttal a medencéjét, ha sokat ugat, kiadom a horvátoknak. Egyébként se baszogasson máma senki, itt kormányzás van, munka, én erre az alapra húztam fel az egész társadalmat! Számolja ki eccer már ez a sok léhűtő, mennyi lehet az én órabérem? Ha minden szarral én foglalkoznék, az olyan volna, mintha aranyból lenne a vécélehúzó! A TEK-főnök nem üzent legalább?

– De igen, azt, hogy kint volt a csapat, mindenkit átvilágítottak, a civilek elvegyültek a tömegben, a spontán beszélgetés elpróbálva, a kocsi előállt, indulhat!

– Oké, még szójjatok a filmeseknek!

Megyek adventi koszorút venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük