Október 23-a margójára

Megosztom

Arold Péter


Orbán főherceg Zalában múlatta a napot és hogy onnan mennyire van közel Graz, az most mindegy.

Budapesten néhány szervezett megemlékezés mutatta csak, hogy miről szolt az a nap. Utoljára 2006 október 23-án volt komoly zavargás, tüntetés, gyújtogatás, mert nem tetszett akkor azoknak a rendszer, mert Gyurcsány Öszödön szöszmötölt.

Az azt követő gazdasági krach lemondásra kényszerítette, de 2006-os események nem.

2022-őt írunk és egy elképesztő gazdasági krízis kellős közepén gyakorlatilag a rendeleti kormányzás éveiben az ellenzék, maximum annyit tudott kihozni ebből az ünnepből, hogy a Momentum főnöke a Szabadság téri szovjet emlékművet letakarja egy nemzeti trikolórral. Ez elég gyenge „durranás” volt.

Sehol egy tank, egy kockakő – ja de, Wittner emlékmű Szarvas – sehol egy kilőtt szem, sehol nem pattogott gumilövedék, minden autó a kerekein állt, vagy gurult. A kirakatok is épek maradtak és a TV székház büféautomatáit sem rabolták ki a csokikért.

Pedig minden évben erre a pillanatra gyúr az ellenzék. Most megmutatjuk.
Az ellenzék rájött.
Semmi esélye nincs a következő 20 évben, Orbán marad, a Fidesz marad, pedig ők – az ellenzék – azt hitték, hogy a Főnök nagyherceg bukni fog. Nem bukik és nem is fog.

Orbán Főnök nagyhercegnek pont annyi szimpatizánsa van, mint amennyi sosem lesz egy-egy pártnak.
Hogy összességében nyerő lenne az ellenzék?

Ugyan! Ki lenne, vagy ki a vezér? Lassan ideje tudatára ébrednie az ellenzék nagy megmondóinak. Hiába állnak készen Klárikáék a kormányzásra, ha ahhoz a nagy főherceget kellene előtte leváltani?
Ez nem megy 12 éve. Igaz, a cserepad is üres és a régi motorosok állnak – dehogy állnak – a pályán. Szóval. Ébresztő urak és a kezeteket vegyétek ki a biliből.

Címlap fotó: APEV média

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük