Meghalt Oberth József, a Józan Babák Egyesület egyik alapítója

Pikó András

Meghalt Oberth József, a Józan Babák Egyesület egyik alapítója és vezetője. Szenvedélybeteg, szerhasználó várandós nőknek, kismamáknak segített – bántalmazott, veszélyeztetett gyermekeket mentett meg.

Életeket mentett: nagy alázattal, emberséggel, szakmai odaadással.

Munkája jórészt ide kötötte, Józsefvároshoz.

Hiányozni fog – hiányozni fog közülünk és hiányozni fog a megmentésre váró életeknek.

Józsefvárosi magazin VIII. kerület Józsefváros közéleti magazinja

 • Felállították az ország karácsonyfáját az Országház előtt – hogy honnan jött?
  on 2023.11.27. at 13:46

  Az ország karácsonyfáját állítják fel daruval tűzoltók az Országház előtt 2023. november 27-én. A mintegy 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyő egy hajdúszoboszlói családi ház kertjéből a The post Felállították az ország karácsonyfáját az Országház előtt – hogy honnan jött? appeared first on Józsefvárosi magazin VIII. kerület.

 • Emléktábla Cserháti Zsuzsa emlékére
  on 2023.11.23. at 12:10

  Emléktáblával és koncertelőadással emlékezett meg a Kőbányai Önkormányzat Cerháti Zsuzsa születésénel és halálának évfordulója alkalmából. Emléktábla jelzi mostantól Kőbányán, a Kőrösi Csoma Sándor út 43-51. szám falán, hogy hol élt The post Emléktábla Cserháti Zsuzsa emlékére appeared first on Józsefvárosi magazin VIII. kerület.

 • Vidnyánszky beadta lemondását
  on 2023.11.13. at 18:25

  A pénteken történt színházi baleset miatt beadta a lemondását a Nemzeti Színház igazgatója. Az Index információi szerint olyan súlyos baleset történt péntek este a Nemzeti Színházban, hogy a megsérült színészeknek The post Vidnyánszky beadta lemondását appeared first on Józsefvárosi magazin VIII. kerület.

 • Aki férfiként élt, de nő volt
  on 2023.11.11. at 17:05

  Az első volt, aki császármetszéssel segítette világra a születendő babát. Orvos akart lenni, ezért mindent egy lapra tett fel. Dr. James Barry egy kivételes és titokzatos figurája volt a 19. The post Aki férfiként élt, de nő volt appeared first on Józsefvárosi magazin VIII. kerület.

 • A hamburger története
  on 2023.11.07. at 12:02

  A hamburger egyik legismertebb és legkedveltebb gyorsétterem étele világszerte. A hamburger eredetéről nincs teljesen egyértelmű történet, de azt állíthatjuk, hogy az alapötlet az ősi időkig nyúlik vissza. A történelem során The post A hamburger története appeared first on Józsefvárosi magazin VIII. kerület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük