Gulyás Gergelyre hivatkozott, de hiába

Megosztom

Arold Péter 

Elképesztő nagy arroganciával és még nagyobb pofával nyilatkozott a kormány Gergelyke száján keresztül, hogy azokat a nagy cégeket, amelyek áthárítják az extra profitot a népre, keményen meg fogják torolni.

Hát ugye a Ryanair erre magasan tojt, persze, hogy emelt, ahol csak tudott.

3900 forintos plusz költséget számolt ki személyenként egy útra, oda-vissza pluszba, ami esetenként egy öt tagú családnál, már eléri a 40 ezer forintot.

Aki úgy dönt, hogy tengerparton szeretne nyaralni és nem itthon a Balatonon, továbbá repülő a közlekedési eszköz, hát be kell nyelni. Benyelném én is. Persze azért rákérdeznék itt-ott hivatalos helyeken, hogy mi van a belengetett fogyasztóvédelmi bírsággal, ilyenkor hol kell panasszal élni, mert ha Gulyás úr azt mondja, hogy torolnak, akkor toroljunk.

Az alábbi eset teljesen más irányból közelít a kérdésre, nem nyaralni akartak, csak lányuk esküvőjére kiutazni Angliába.

Az index.hu számolt be egy győri családról, akik úgy gondolták, hogy valahol azért csak vállalják a kommunikációjuk következményét a T. kormánytagok vagy a nevükben mondjuk akár a szóvivő.

Az említett család három hónapig levelezett előbb a Kormányzati Ügyfélvonallal majd a fogyasztóvédelemmel azt kérdezve, hová forduljon, mert angliai útjuk előtt összesen 39 ezer forint extraprofitadó terhelt rájuk a Ryanair. A légitársaság büntetésére hivatkozott a kormányhivatal, de a panaszos arra nem kapott választ, a Ryanair felé hogyan számol el. Illetve kapott: forduljon bírósághoz.

A cikkben szereplő Viktor – szegény – ezt nem hagyta annyiban és a kormányzati hivatalhoz fordult a portáljukon igénybe vehető chat ablakon:

 „Üdvözlöm! Az extraprofit adó közvetlen egyénekre hárításával kapcsolatban érdeklődöm, nem tudom pontosan hová kell fordulnom. Ma jött az üzenet a Ryanairtől, hogy a lányunk esküvőjére Angliába történő lefoglalt családi utazásunkhoz fejenként 3900 forintos adót velünk fizettetik meg (5×3900 forint az oda- és ugyanennyi vissza út miatt, összesen 39 ezer forintot). Ez ellenkezik a kormányzati kommunikációval. Kérem, segítsenek!….” a teljes beszélgetés itt

Mi a lényege az egésznek? Hát csupán annyi, hogy megint beetettek….

Címlapfotó: Arold Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük